Foto: Lars Hansen (arkiv)

Danmark

Skøjtebane lukket: Blå kølevæske løber ud

Frederiksberg Kommune har været nødt til at lukke skøjtebanen midlertidigt.

Danmark

Selvom mandagens dryssende snevejr lægger op til masser af vinteraktiviteter med kælk og isskøjter, vil skøjtebanen på Frederiksberg Runddel ikke lege med.

Der er gået hul på en af de mange og ganske små køleslanger, der ligger under isen og får den til at fryse.

Derfor har Frederiksberg Kommunes medarbejdere mandag været nødt til at lukke banen og spærre hullet af med orange kegler og bolsjestribet plastikstrimmel.

»Der er en masse små slanger, og det er et meget lille hul, vi skal finde, så det er ikke helt nemt«, siger Ole Philip, der er afdelingschef i Gartner- og Vejservice i Frederiksberg Kommune til TV 2 Lorry.

»Men man kan jo se, hvor det er startet, så vi skærer isen op og går ned og leder. Det er ikke en revne, så havde det været mere voldsomt, så det er et lille hul, vi skal finde«.

Weekendens skøjteplaner ikke i fare

Mandagen igennem har medarbejdere fra Frederiksberg Kommune arbejdet på at finde hullet, det er dog ikke lykkedes endnu.

»Jeg har ikke fået melding om, at hullet er fundet, men jeg håber, det lykkes i morgen«.

Og sidder den aktive Lorry-læser nu og gruer for weekendens skøjteplaner, så har man formentlig intet at frygte.

»Nej, vi burde være klar i løbet af et par dage, helst i morgen, så man burde kunne skøjte i weekenden«, afrunder Ole Philip.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce