Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Klima­bedraget

Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

Sagen drejer sig om otte skud, som blev affyret mod mod en sort VW Passat i Esromgade i København i august 2017.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Landsret frifinder mand for otte skud under bandekonflikt: Byret gav ham syv år

En 23-årig mand er tirsdag blevet løsladt fra fængslet, efter at Østre Landsret har omstødt dom på syv år.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En 23-årig mand blev i november idømt syv år fængsel og udvisning for bestandig, men tirsdag gik dørene til Vestre Fængsel op, og han blev lukket ud i friheden.

Nalaye Barre blev ved Københavns Byret sidste år kendt skyldig i at have affyret otte skud under bandekonflikten i hovedstadsområdet i 2017.

Men det er Østre Landsret ikke enig i, og Nalaye Barre er derfor blevet frifundet.

Det fortæller Barres advokat, Michael Juul Erichsen.

»Der skulle først komme skyldkendelse mandag, men der er blevet voteret i dag (tirsdag, red.), og retten er kommet frem til, at han (Barre, red.) skal frifindes. Derfor har den givet besked om, at han skulle løslades.

»Nu er han helt fri, siger forsvareren.

Nalaye Barre, der har somaliske rødder, er født og opvokset i Danmark. Han har tidligere fortalt, at han er medlem af banden Loyal To Familia (LTF).

Ingen blev ramt

Sagen drejer sig om otte skud, som blev affyret mod mod en sort VW Passat i Esromgade i København i august 2017. I køretøjet sad tre personer med tilknytning til den rivaliserende bande Brothas.

Ingen blev ramt, men byretten mente, at de tre Brothas-medlemmer blev udsat for livsfare i forbindelse med skudsalven.

Episoden skete i forbindelse med en bandekonflikt, og derfor voksede straffen automatisk til et højere niveau, end hvad man ellers ville se.

Da dommen først formelt afsiges mandag, har forsvareren endnu ikke set den. Juul Erichsen kan derfor ikke oplyse, om der var enighed blandt rettens medlemmer, eller hvad landsretten har lagt vægt på i sin afgørelse.

Selv forestiller forsvareren sig, at nye oplysninger om en handske, der skulle have Barres dna på sig, har været afgørende.

»Jeg føler, at der er kommet nogle oplysninger frem om dna i handsken. Jeg mener, at man med ret stor sikkerhed kunne bevise, at den blev kastet af en anden person på gerningsstedet.

» Jeg er meget, meget tilfreds med udfaldet og mener, at det er det rigtige resultat ud fra beviserne, siger Michael Juul Erichsen.

Nalaye Barre nåede at afsone cirka halvandet års fængsel. Det søger han erstatning for, oplyser Michael Juul Erichsen.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden