0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Skoleledere tvivler på, at skolerne kan nå at blive klar til onsdag efter påske

Tirsdag aften offentliggjorde Sundhedsstyrelsen konkrete tiltag, som skoler og daginstitutioner skal indføre, når de åbner igen på onsdag.

Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck

Danske børn møder ind til en helt anden hverdag efter påske. Der bliver mindre frihed og medbestemmelse, når hænderne minimum skal vaskes hver anden time og afstand skal overholdes.

Danmark

Legetøj skal vaskes minimum to gange dagligt. Skoleelever skal sidde med to meter til sidemakkeren. Alle børn skal vaske hænder minimum hver anden time.​​​​

Sådan lyder nogle af de tiltag, som skoler og daginstitutioner skal implementere, når de igen åbner onsdag efter påske. Det offentliggjorde Sundhedsstyrelsen tirsdag aften, da to vejledninger, en til dagtilbud og en til skoler og fritidsordninger, blev lagt op på styrelsens hjemmeside.

Vejledningerne har til formål at begrænse spredningen af coronasmitte blandt børnene. De handler derfor om øget hygiejne og fysisk afstand både på skoler og i daginstitutioner.

Vejledningen til skoler og fritidsordninger har skoleledelserne ansvar for at implementere, og det »det bliver svært at nå at være klar« onsdag efter påske, den 15. april, lyder det fra Skolelederforeningens næstformand, Dorte Andreas.

»Vi vil ikke kunne nå at sætte forældre, elever og personaler ind i retningslinjerne og forholdsreglerne samt instruere i håndhygiejne«, siger Dorte Andreas.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere