0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Det gør os nervøse«: Børn og gamle rammes af uklare coronaregler

Ulogiske retningslinjer og talrige ændringer fra Sundhedsstyrelsen giver utryghed i børnehaver og på plejehjem. Fagforeningerne beder styrelsen tage dem med på råd, inden reglerne udstikkes.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Casper Dalhoff/Casper Dalhoff
Arkivfoto: Casper Dalhoff/Casper Dalhoff

En ændring i Sundhedsstyrelsens retningslinjer gør det nu muligt for plejehjemsbeboere at få besøg udendørs. FOA frygter konsekvenserne, hvis der ikke kommer meget præcise retningslinjer, inden åbningen for de pårørende.

Danmark

Nu må plejehjemsbeboere få besøg af pårørende udendørs. Fremover skal alle ansatte bære visir, når de har kontakt i længere tid med en ældre. I børnehaver og vuggestuer er det ikke længere tvang at vaske hænder hver anden time. Og afstandskravet er blødt op, så pædagogen nu må trøste et barn.

Alle disse retningslinjer er kommet i den forløbne uge. Alle er de modsatrettet tidligere udmeldinger fra Sundhedsstyrelsen. Det giver forvirring, uro og risiko for sygdom og død, at de ansatte ikke har klare regler at forholde sig til, mener de berørtes fagforeninger.

»Når der er sådan en slingrekurs hos Sundhedsstyrelsen, så står ansatte ude på plejehjemmet med sårbare beboere og skal forholde sig til noget, som de ikke er helt sikre på, og hvor der er alt for mange fortolkningsmuligheder«, siger FOA’s sektorformand, Torben Klitmøller Hollmann.

Netop nu glæder FOA sig over, at Sundhedsstyrelsen netop har indført et obligatorisk krav om at bruge ansigtsvisir, når man har tæt kontakt med en ældre borger, men den beslutning kunne være truffet for længst.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Annonce

For abonnenter