0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck

Her blev en 28-årig dansk-tanzaniansk mand brutalt myrdet i en skov ved Rønne på Bornholm.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Drabssigtet på Bornholm har fået 350 truende og hadske beskeder

Et brødrepar er sigtet for at have slået en 28-årig mand ihjel på Bornholm. Den yngste bror får mange trusler.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Han sidder selv varetægtsfængslet for drab på Bornholm, og derfor kan den 23-årige ikke se de mange truende og hadske beskeder, der tikker ind som kommentarer til ham på sociale medier.

Alene på Facebook har den yngste af de drabssigtede brødre modtaget omkring 350 truende eller injurierende beskeder.

Det fortæller hans forsvarsadvokat, Asser Gregersen.

»Der er beskeder, som truer ham selv og hans mor. En herre truer på Facebook med at voldtage hans mor fem gange. Det er klart, at der ikke er noget af det, der er beskyttelsesværdigt, så det skal stoppes«, siger han.

Har ikke oplevet noget lignende

På Facebook kan man blandt andet læse kommentarer fra folk, der skriver, at de bør blive badet i en ætsende væske, blive voldtaget, rådne op i helvede og få samme omgang som den 28-årige, der døde.

Han blev blandt andet stukket med kniv og tæsket med rafter den skæbnesvangre nat i Nordskoven på Bornholm i slutningen af juni. Dagen efter blev han fundet ved shelter-pladsen.

Den 23-årige og hans 25-årige bror har siddet varetægtsfængslet siden da.

Asser Gregersen har været forsvarer for andre drabsmistænkte tidligere, men han har ikke oplevet, at andre af hans klienter har fået så mange truende og hadske beskeder.

»Det, der er i shelter-sagen, er voldsomt i forhold til stort set alle andre sager, jeg kan komme i tanker om. Der er væsentligt flere trusler med videre i denne sag end andre«, siger han.

Han oplyser, at hans 23-årige klient er bange på grund af beskederne omhandlende familien. Han er også bekymret på egne vegne.

Overvejer politianmeldelse

Asser Gregersen overvejer, om han på vegne af sin klient vil politianmelde beskederne på de sociale medier.

Der er mandag nedlagt navneforbud for de to sigtede. Det betyder, at det er ulovligt i forbindelse med omtale af sagen at bringe oplysninger, så de sigtede kan identificeret i en videre kreds.

Selv om nogle folk tydeligvis allerede kender identiteten på brødrene, forventer Asser Gregersen, at forbuddet kommer til at gøre en forskel.

»Jeg håber, at det i hvert fald dæmper den omtale, der har været, hvis ikke det helt fjerner det, så min klient og hans pårørende kan gå i gaden i fred på et tidspunkt«, siger han.

Sagen har fået meget opmærksomhed på særligt sociale medier, hvor folk kritiserer både politi og medier for ikke at anerkende, at drabet skulle være racistisk motiveret.

Den yngste af brødrene har i et grundlovsforhør erkendt vold med døden til følge, men han nægter drab. Dermed nægter han, at det var hans intention, at den 28-årige skulle dø.

Det er endnu uvist, hvordan storebroren forholder sig til anklagerne.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden