0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Piges forældre er knuste, efter at lærer er blevet frifundet for voldtægt af mindreårig

Lærer idømt fængsel for samleje med mindreårig, men frifundet for voldtægt. Forældre er knust.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En 32-årig tidligere idrætslærer er torsdag blevet idømt to års fængsel i Østre Landsret for at have haft samleje med en 13-årig pige, som han var lærer for.

Dermed kom Østre Landsret til en væsentlig anden dom, end den der var tildelt manden i byretten. Der blev han idømt seks års fængsel for flere voldtægter af pigen.

Dommen vækker opsigt, fordi retten ikke fandt det godtgjort, at idrætslæreren havde tvunget sig til samleje med den 13-årige pige. Derfor kunne retten alene dømme manden for at have haft samleje med en mindreårig.

Pigens forældre skriver i en mail til Ritzau, at det er »dybt bekymrende, hvor lavt retssystemet generelt dømmer i sager om seksuelle overgreb på børn«.

De har valgt at være anonyme. Ritzau kender deres identitet.

Forældrene beskriver, at de er »dybt chokerede, dybt rystede og fuldstændig knust«.

»Seksuelle overgreb er en af de mest alvorlige forbrydelser, der overhovedet kan begås mod et menneske, og som giver livsvarige følger«.

»Når børn udsættes for seksuelle handlinger af voksne, er der aldrig nogensinde tale om frivillighed. Det er altid den voksnes ansvar«, skriver de.

Psykolog fortalte, at pigen er traumatiseret

I Retten i Næstved fortalte en psykolog, at pigen var traumatiseret og udviste tegn på ptsd efter hændelserne.

Men læreren holdt fast i, at pigen selv havde opsøgt ham.

Efter at have været udsendt til Afghanistan i 2008 som soldat fik han ptsd, og ifølge læreren selv medførte det, at han mistede sin dømmekraft og dermed var indirekte skyld i forholdet til den mindreårige.

Manden var tiltalt for adskillige blufærdighedskrænkelser og voldtægter begået i 2017 og 2018.

Af et af anklagepunkterne fremgik det, at læreren havde taget pigen med ud i en skov, hvor han gav hende håndjern og halsbånd på og voldtog hende.

Forældrene understreger, at »et 13-årigt barn aldrig nogensinde vil indgå frivilligt i en sådan relation«, og at det »altid er den voksnes ansvar«.

»16 vidneforklaringer har understøttet vores barns fulde troværdighed, og der har ikke været en eneste vidneforklaring, der har kunnet støtte tiltalte«.

»Vi mener, at vores barn har været udsat for de værste overgreb, et barn kan komme ud for. Det takserer Østre Landsret i dag til to års fængsel og kalder det frivilligt, således at tiltalte nu er løsladt, da han har været varetægtsfængslet det seneste halvandet år«, skriver de.

Enhedslisten vil have opdateret loven

Sagen viser ifølge Enhedslistens retsordfører, Rosa Lund, at straffeloven må opdateres.

»Jeg synes virkelig, at den her sag siger noget om, at børn ikke er beskyttet godt nok mod overgreb i Danmark«, siger Rosa Lund.

Det er helt oplagt for Folketinget at bede Straffelovrådet, som rådgiver regeringen om strafferet, om at se på de paragraffer, som handler om overgreb mod børn og mindreårige, igennem, mener hun.

»Det er vigtigt, at det er juridiske eksperter, som er med til at vurdere, om aldersgrænserne skal ændres. Men jeg synes, det er oplagt at gøre nu i forbindelse med den her sag«.

Ritzau og Politiken

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden