0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vil ikke kaldes 'ukrudt': Islamisk Trossamfund klager over Messerschmidt og Vermund

Trossamfund kalder udtalelser om islam dybt krænkende og i strid med værdighed ved forhandlinger.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Aleksander Klug/Aleksander Klug
Foto: Aleksander Klug/Aleksander Klug

Pernille Vermund (NB) og Morten Messerschmidt (DF) fotograferet under en debat i Folketinget i sidste måned.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Islamisk Trossamfund har indgivet en klage til Udvalget for Forretningsordenen i Folketinget over udtalelser i Folketingssalen fra Morten Messerschmidt (DF) og Pernille Vermund (NB) i forbindelse med lovbehandling den 11. juni af et forslag om forbud mod muslimske bønnekald.

Det fremgår af en henvendelse til Udvalget for Forretningsordenen i Folketinget.

Ifølge klagen handler det om, at Pernille Vermund, der er formand for Nye Borgerlige, har omtalt islam som 'ukrudt' og 'ugræs'.

For Morten Messerschmidts vedkommende handler klagen om hans udtalelse om, at antallet af muslimer, der udgør et problem i Danmark, ikke er blevet mindre, det er 'kun blevet værre'.

Trossamfundet er enig i og indforstået med, at den politiske debat skal være rummelig, men at der trods alt er restriktioner for, hvordan forhandlinger ledes, og hvad der kan ytres i Folketingssalen, lyder det i klagen.

I klagen skrives det, at udtalelserne er 'dybt krænkende' og 'i strid med værdighed i forhandlingsformen'.

De henvender sig til Folketingets formand. Trossamfundet mener, der burde været skredet ind ved udtalelserne.

Morten Messerschmidt kalder klagen for 'forrykt'.

»I Danmark har vi en åben og fri debat, blandt andet om de problemer, antallet af muslimer udgør. Jeg ved ikke, om man skal le eller græde over det«.

Islamisk Trossamfund siger selv, at de henvender sig, fordi de håber på en forebyggende virkning, så andre trossamfund ikke omtales som ukrudt og ugræs. Har de ikke en pointe i, at uanset hvilke religioner, der er tale om, skal man tale ordentligt om dem?

»Nej, islam er for mig at se den største fjende, vi har i Danmark og Vesten i øjeblikket«.

»Det er vi nødt til at sige fuldstændig klart og konsekvent. Og det, at denne forening nu på skrømt begynder at varetage hensyn for andre trossamfund, gør kun hykleriet endnu større«, siger Morten Messerschmidt.

ritzau

Annonce