0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Skandalesagerne martrer Forsvaret

En stribe dårlige sager har de senere år martret Forsvarets ry. Nu kommer der endnu en sag til i rækken.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Ditte Lysgaard Holm
Foto: Ditte Lysgaard Holm

Marinestation Kongsøre i Odsherred gør ikke meget væsen af sig, men militæranlægget huser nogle af dansk militærs mest toptrænede soldater - de danske frømænd. Netop Frømandskorpset har været centrum for et af Forsvarets møgsager. Sidste år oplyste Forsvaret, at der var mistanke om vennetjenester og embedsmisbrug i Frømandskorpset.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skandalesager har i de senere år stået i kø i Forsvaret og Forsvarsministeriet.

Mandag blev chef for Forsvarets Efterretningstjeneste Lars Findsen og to ledende medarbejdere sendt hjem på ubestemt tid.

Her er et par af skandalesagerne:

Daværende chef for Hærkommandoen hjemsendt

Den daværende chef for Hærkommandoen, Hans-Christian Mathiesen, blev i 2018 hjemsendt, efter mistanke om at han havde misbrugt sin stilling til at fremme sin kærestes karriere. Han blev i maj dømt for forholdet, og Vestre Landsret afgør mandag ankesagen.

Sigtet for svindel og bestikkelse

To tidligere ansatte i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er sigtet for svindel, efter at Rigsrevisionen fandt en lang række unøjagtigheder i styrelsens indkøb. Blandt de mulige svindelsager er et eksempel fra 2018, hvor en projektleder i ejendomsstyrelsen bestilte cykelskure for 110.800 kroner, men endte med i stedet at godkende en faktura på tekøkkener for 188.650 kroner.

I forbindelse med sagen om svindel i ejendomsstyrelsen kom det også frem, at fem andre er tiltalt for bestikkelse i Ejendomsstyrelsen i en sag fra 2016. Denne sag handler om bestikkelse af to ansatte i ejendomsstyrelsen for op i mod 1,8 millioner kroner.

Strippersag i Frømandskorpset

I november sidste år oplyste Forsvaret, at der er mistanke om vennetjenester og embedsmisbrug i Frømandskorpset. Forsvarsministeriets Auditørkorpset efterforsker nu en stribe sager i elitekorpset.

I januar afdækkede Berlingske en række kritisable forhold om misbrug af Forsvarets kreditkort. Heriblandt en sag, hvor en kommandørkaptajn havde misbrugt sit tjenstligt udleverede kort på en stripklub på Malta.

Forsinket årsrapport

3. august oplyste Tilsynet med Efterretningstjenesterne (TET), at årsrapporten vedrørende Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) højst usædvanligt blev forsinket. Det skyldtes, at 'at tilsynet i november 2019 kom i besiddelse af en betydelig mængde materiale vedrørende FE'.

Chefen for FE hjemsendes

24. august oplyser Forsvarsministeriet, at chefen for FE, Lars Findsen, og to andre ledende medarbejdere er blevet fritaget for tjeneste. Ministeriet vil ikke sige hvorfor.

Kilder: Forsvarsministeriet, TV2, Ritzau

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter