0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Københavns Politi har givet flere påbud ved fester

»Vi er massivt til stede i bybilledet og patruljerer ved de relevante steder«, lyder det fra Københavns Politi.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Betjente fra Københavns Politi på patrulje i Indre København sidste weekend.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lørdag var første aften med tidlige lukketider for barer og restauranter i hele landet.

Kort efter midnat meldte samtlige politikredse, at de nye lukketider klokken 22 var blevet overholdt hele vejen rundt.

»Det har generelt set fint ud. Barer og restauranter lukkede klokken 22, som de skulle, og folk har været flinke til at bære mundbind og holde afstand«, sagde Mads Hessellund fra Nordjyllands Politi omkring klokken 01.

Flere af kredsene - Midt- og Vestsjælland, Midt- og Vestjylland og Østjylland - har haft sager i forbindelse med musik til ulempe, primært i private hjem, men ikke ud over det sædvanlig, var meldingen efter midnat natten til søndag.

»Vi har ikke konstateret, at festerne er rykket et andet sted hen, da barer og restauranter lukkede. Vi har selvfølgelig haft lidt sager med musik til ulempe i de små hjem, men det er ikke noget atypisk«, sagde vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Samme melding bliver gentaget søndag morgen under en ny rundringning hos landets politikredse.

»Vi havde forventet, at folk ville gå videre med festerne i det private. Men der har været helt dødt hele natten«, siger vagtchefen ved Fyns Politi søndag morgen.

Københavns Politi har lukket flere fester

I København er der givet flere påbud i forbindelse med ophold i forbudszoner. Der er givet to påbud ved skaterparken i Nørrebroparken og to i Hørsholmparken, samt tre påbud i forbindelse med spontane fester i det offentlige rum.

Der er desuden givet flere påbud i forbindelse med private fester.

Men ifølge vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Paw Kaltoft er det for tidligt at sige, om det har en sammenhæng med de nye lukketider.

Københavns Politi har ligesom de andre politikredse været ekstra til stede i nattelivet og fortsætter indsatsen tidligt søndag morgen.

»Vi er massivt til stede i bybilledet og patruljerer ved de relevante steder«, siger Paw Kaltoft.

Rigspolitichef Thorkild Fogde oplyste lørdag på Twitter, at politiet vil bekæmpe spredningen af covid-19 med en oprustning i hele landet.

»Ikke for at genere befolkningen og erhvervslivet, men for at medvirke til, at vi trygt kan gå efteråret og den mørke tid i møde. De kommende uger bliver vigtige, hvis vi skal vende udviklingen«, skrev Thorkild Fogde.

ritzau

Annonce