0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Venstres ligestillingsordfører om MeToo-debat: Jeg deler ikke Inger Støjbergs bekymring

Venstres næstformand er kommet i intern modvind efter et opslag på Facebook, hvor hun mener, sexismedebatten er gået over gevind.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Stine Bidstrup/Stine Bidstrup
Foto: Stine Bidstrup/Stine Bidstrup

Ligestillingsordfører Fatma Øktem (V) er ikke enig med sin næstformand Inger Støjberg (V) i, at MeToo-debatten er gået over gevind.

Danmark

Det står for Inger Støjbergs egen regning, når Venstre-næstformanden i et opslag på Facebook skriver, at »det er ved at gå helt over gevind med al den MeToo og sexisme-snak«.

Sådan lyder det fra Venstres ligestillingsordfører, Fatma Øktem.

»Inger udtrykker en bekymring for, at det er gået over gevind. Jeg tror, at hun taler på vegne af rigtig mange mennesker, der også tænker, at nu er det sådan, at vi ikke kan hilse på hinanden, og at vi ikke kan give hinanden komplimenter«, siger Fatma Øktem, der dog ikke ser sådan på sagen:

»Den bekymring deler jeg ikke. Jeg tror på, det er rigtig vigtigt, at vi får den debat, og at alle historier skal være der. Jeg er knap så bekymret«.

Fatma Øktem understreger, at selv om hun ikke deler Inger Støjbergs bekymring, så vil hun ikke kritisere næstformanden for at have lavet et opslag med sin egen holdning til sagen:

»Der skal være plads til alle holdninger. I Venstre spænder vi meget bredt«, siger Fatma Øktem.

Intern uenighed

Flere Venstre-folk har i det seneste døgns tid kritiseret Inger Støjberg. 22 V-folk har i et åbent brev lagt afstand til Støjbergs opslag, og beskæftigelsesborgmester i Københavns Kommune, Cecilia Lonning-Skovgaard, har kaldt det et »dumt indspark«, der bygger på en »falsk præmis«:

»Der er en risiko for, at det kan tages ned som om, at Venstre og kvinder helt generelt ikke selv tager den debat alvorlig«, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Venstres ligestillingsordfører, Fatma Øktem, vil ikke forholde sig direkte til Lonning-Skovgaards kritik:

»Jeg ved ikke, om det er en falsk præmis. Jeg er sikker på, at der er nogen derude, som har det på den måde, og at de mener, at debatten er kørt helt af sporet. Det synes jeg så ikke«, siger hun.

Øget fokus i Venstre

Fatma Øktem slår samtidig fast, at Venstre som parti og arbejdsgiver tager debatten om seksuelle krænkelser alvorligt. Derfor har Venstre nu sat en række tiltag i gang i partiet.

Det sker bl.a. med en kommende medarbejderundersøgelse, der i modsætning til tidligere skal have et mere detaljeret fokus på sexisme og krænkende adfærd. Samtidig skal det sikres, at alle ansatte i partiet føler sig trygge ved at gå til ledelsen med evt. sager.

»Vi har også kigget i egne rækker, og det ved jeg, at der også er andre partier, der har gjort, og det er rigtig sundt. Vi kommer til at få en arbejdsmiljøundersøgelse, der bliver sendt ud til vores medarbejdere, hvor de bliver spurgt, om de har oplevet sexkrænkelser. Vi opfordrer dem til at gå direkte til ledelsen eller arbejdsmiljørepræsenter i de situationer«, siger Fatma Øktem.

Hvordan vil I sikre, at jeres medarbejdere føler sig trygge ved at gå til ledelsen?

»Der er ingen tvivl om, at vores medarbejdere nu får et klart signal om, at vi ikke vil acceptere det, og de både kan og skal gå til ledelsen eller deres arbejdsmiljørepræsenter. Og der bliver lyttet. Jeg tror ikke, de har været i tvivl om det, men nu får de det at vide igen«.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts