0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Statsminister kalder bilist kujon efter dødsulykke

Københavns Politi efterforsker sag om femårig piges død på fuld tryk, siger justitsminister Nick Hækkerup (S).

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling (arkiv)
Foto: Jens Dresling (arkiv)
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den unge bilist, der onsdag flygtede efter at have påkørt en lille pige og hendes mor på Frederiksberg, fordømmes af landets øverste politiske leder.

Kujon er den betegnelse, som statsminister Mette Frederiksen (S) torsdag i et opslag på Facebook sætter på bilisten.

»Mit hjerte græder. Jeg vil gerne sende mine varmeste tanker til den familie, der på tragisk vis mistede en lille pige på kun fem år i går. Som mor ved jeg, at sorgen er knusende«, skriver hun.

»Og hvor er det kun en kujon, der løber afsted efter at have berøvet et andet menneske dets liv, og dermed ikke står til ansvar for sine handlinger«.

Justitsministeren kalder gerningsmanden for en kryster

Reaktionen er ikke den første. Torsdag morgen var justitsminister Nick Hækkerup (S) ude med en kommentar til, at den femårige pige onsdag eftermiddag mistede livet ved ulykken, der skete på Peter Bangs Vej.

»Jeg har sjældent set magen til fej og krysteragtig adfærd, når bilisten samtidig flygter fra stedet«, siger han i en udtalelse i en mail.

Justitsministeren udtaler sig desuden om det konkrete opklaringsarbejde, som Københavns Politi er i gang med, hvilket er usædvanligt.

»Politiet efterforsker selvfølgelig sagen på fuld tryk, så flugtbilisten kan blive retsforfulgt så hurtigt som muligt«, udtaler Nick Hækkerup.

Ud over at udtrykke medfølelse med familien til den lille pige benytter ministeren lejligheden til at minde om de initiativer, som regeringen for mere end et halvt år siden lancerede imod såkaldt vanvidsbilisme.

De blev præsenteret i februar og handler blandt andet om konfiskation af biler og om skærpet straf ved chikanekørsel og ved kapkørsel.

Udførelsen blev dog forsinket og derefter lagt over i de igangværende forhandlinger om et politiforlig. I begyndelsen af oktober annoncerede Nick Hækkerup, at han var klar til at udskille emnet fra forhandlingerne og gå i aktion hurtigt.

I torsdagens mail skriver ministeren blandt andet:

»Vi skal tage bilerne fra dem, skærpe straffene markant, og hvis de er udlændinge, skal de i videst muligt omfang udvises af Danmark«.

Københavns Politi i går: Ikke tegn på ræs

I går efter ulykken skrev Københavns Politi på Twitter, at der »umiddelbart ikke er tale om ræs i forbindelse med uheldet«. Siden har politiet ikke kommenteret omstændighederne omkring ulykken.

Onsdag aften efterlyste Københavns Politi bilisten offentligt med navn og foto. Det er den 21-årige Helmi Mossa Hameed. Han stak af til fods.

Sagen har også fremkaldt en kommentar fra Venstres retsordfører, Inger Støjberg:

»Jeg bakker fuldt og helt op om, at politiet sætter maksimalt tryk på for at finde og retsforfølge denne kujon, der flygtede efter ulykken. Han skal bare findes hurtigst muligt«, skriver hun i en mail.

Ritzau og Politiken