0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sverige vil lempe indrejserestriktioner til Bornholm

Personer, der bor eller arbejder i sundhedsvæsenet på Bornholm, får mulighed for at rejse via Sverige igen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Bornholmsliniens færge Povl Anker i Køge med afgang mod Rønne fotograferet tirsdag den 22. december 2020.

Danmark

Artiklen er opdateret klokken 16.08

Sverige vil gøre indrejseundtagelser for personer, der bor eller arbejder i sundhedsvæsenet på Bornholm.

Det oplyser den svenske regering i en pressemeddelelse.

Ændringerne træder i kraft ved midnat.

Det er dog først fra den 26. december, at der igen sejles mellem den svenske by Ystad og Bornholm for de danskere, der må rejse i transit gennem Sverige.

Molslinjen oplyser til Ritzau, at færgen ’Hammershus’ fra den 26. december til den 3. januar vil sejle én daglig dobbeltur mellem Ystad og Rønne.

Fra Rønne sejler færgen klokken 09.15, mens det bliver klokken 12.30 fra Ystad. Der kan være omkring 800 passagerer på ’Hammershus’.

Fra den 4. januar indsættes en anden færge på ruten, hvor der vil være to daglige dobbeltture.

At det først bliver fra anden juledag skyldes, at der ikke er personale til at genoptage sejladsen med hurtigfærgerne på Rønne-Ystad.

Ved presserende familiemæssige årsager vil det også være muligt at undgå indrejseforbuddet, der trådte i kraft midnat mandag.

Her lukkede Sverige grænsen mod Danmark for at stoppe spredningen af en ny virusvariant.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) skriver på Twitter, at »det ikke ændrer på behov for alternativ transport for mange via Køge-Rønne eller fly«.

Uvist, om danskere med ødegård må rejse ind

Minister for nordisk samarbejde Flemming Møller Mortensen (S) glæder sig over, at bornholmerne nu ikke bliver ’sundhedsmæssigt afskåret fra resten af Danmark’, men der er stadig mere at gøre.

»Vi har stadig enkelte udeståender. Det gælder eksempelvis danskere med sommerhus eller ødegård i Sverige, som stadig er afskåret fra deres ejendom«.

»Det arbejder vi videre på. Og tilsvarende vil man heller ikke kunne rejse i transit til Bornholm for at tage ophold i eksempelvis et sommerhus der«, siger Flemming Møller Mortensen i en skriftlig kommentar.

I forbindelse med grænselukningen blev en række ekstra færgeafgange den 22., 23. og 24. december oprettet mellem Køge og Bornholm.

De blev allerede udsolgt tirsdag morgen, oplyste Bornholmslinjen.

Flyselskabet SAS har også indsat flere flyafgange fra København til Rønne.

Ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter