0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Snare, Knut/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Snare, Knut/Ritzau Scanpix

Forretningsmanden Henrik Johansen blev dømt ved Sø- og Handelsretten og fik senere i Højesteret en skærpet dom på seks måneders hæfte for den manglende sikkerhed på passagerskibet ’Scandinavian Star’, hvor 159 omkom efter en påsat brand i april 1990.

Den tavse mand åbnede pludselig munden under en afhøring, og hans ord var opsigtsvækkende

Den danske forretningsmand Henrik Johansen har i en fortrolig afhøringsrapport erkendt over for dansk og norsk politi, at han samarbejdede med det amerikanske rederi SeaEscape om at udnytte det danske skattesystem. Ifølge overlevende og pårørende styrker de nye oplysninger deres mistanke om, at Henrik Johansen, der fik ansvaret som reder for den elendige sikkerhed på ’Scandinavian Star’, var stråmand for netværket bag det amerikanske rederi.

FOR ABONNENTER

Vi ved ikke, om han havde jakkesæt på. Om han hilste på politifolkene med et nik eller et goddag. Eller om han drak en kop kaffe, mens han blev afhørt som vidne.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden