0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Menige og officerer kritiserer minister: Læg linjen om

I et debatindlæg i Berlingske kritiserer flere fagforeninger i Forsvaret minister Trine Bramsen (S).

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

I et debatindlæg i Berlingske kritiserer flere fagforeninger i Forsvaret minister Trine Bramsen (S).

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere fagforeninger for danske soldater retter nu kritik af forsvarsminister Trine Bramsen (S). Det sker i et debatindlæg i Berlingske.

»Der synes på politisk niveau at mangle en helt grundlæggende forståelse af, hvad Forsvaret er for en størrelse«, lyder det i indlægget.

Bag debatindlægget står formændene for fem store foreninger på forsvarsområdet - fagforeninger for soldater i aktiv tjeneste, veteraner og interesseorganisationer.

Blandt underskriverne er Niels Tønning, der er formand for Hovedorganisationen af Officerer i Danmark (HOD).

Også Jesper Korsgaard Hansen, formand for Forsvarets største fagforening, Centralforeningen for Stampersonel (CS), står bag.

Trine Bramsen fortalte i slutningen af januar til netmediet Olfi, at hun anser forsvarschefen for en ’styrelseschef’ på linje med øvrige chefer i den offentlige forvaltning.

I indlægget henvises til, at Forsvarschefen ikke - i hvert fald ikke i traditionel forstand - er en ’styrelseschef’.

»En effektiv metode til at nedbryde den helt nødvendige tillid og respekt fra undergivne til foresatte er, hvis en militær chef offentligt desavoueres af chefens foresatte«, lyder det.

»Det fører til mistillid, og at Forsvarets opgaver ikke bliver løst optimalt«.

»Det er desværre det, vi ser i større og større grad med Forsvarsministeriets detaljeorienterede styring af Forsvarets og Forsvarschefens eksterne kommunikation, herunder kommunikationen med offentligheden«, skriver de.

Soldaterne er ifølge debatindlægget »helt uforstående over for den linje, der er lagt af Forsvarsministeriet på kommunikationsfronten«. De opfordrer til, at linjen lægges om:

»Soldaterne har en tårnhøj faglig stolthed og professionalisme samt stolthed over deres arbejde og deres arbejdsplads. Sådan skulle det gerne fortsætte«.

»Men sådan bliver det ikke nødvendigvis ved med at være, hvis ikke linjen lægges om - nogle (mange) vil påstå radikalt, lyder det i debatindlægget.


ritzau

Læs mere:

Annonce