0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forsvaret forbyder uniformer ved demonstrationer

Til demonstrationer og politiske debatter må ansatte i Forsvaret ikke møde op i uniform efter nye regler.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forsvaret forbyder ansatte at bære uniform ved demonstrationer, deltagelse i politiske debatter og i forbindelse med arbejde for anden arbejdsgiver, oplyser Forsvaret i en pressemeddelelse. Ønsker man at bære uniform uden for tjeneste og i private sammenhæng skal man nu have samtykke fra Forsvaret.

De nye regler kommer i kølvandet på, at nogle personer har været iklædt militæruniformer til demonstrationer arrangeret af gruppen Men In Black. Det har skabt en »intern og ekstern debat om brugen af Forsvarets uniformer i forbindelse med ikketjenstlige aktiviteter«, skriver Forsvaret.

Forsvarschef Flemming Lentfer siger i pressemeddelelsen, at »der aldrig skal herske tvivl om, hvornår vi repræsenterer Forsvaret, og hvornår vi agerer som private borgere«.

»Det er derfor min opfattelse, at vi i Forsvaret må indskærpe over for samtlige uniformsbærende medarbejdere, at det ikke er foreneligt med Forsvarets værdier at bære uniform ved arrangementer eller debatter, der ikke er forenelige med Forsvarets værdier. Det er vigtigt at understrege, at når vi begrænser anvendelsen af Forsvarets uniformer uden for tjenesten, så handler det om at beskytte Forsvarets omdømme og upartiskhed. Det handler således ikke om at gribe ind i ansattes ytrings- eller forsamlingsfrihed«, siger Flemming Lentfer.

Til Berlingske bekræfter Lentfer, at de nye regler betyder, at man ikke længere må bære uniform ved Men In Black-demonstrationer. De nye regler gælder for alle militæransatte, der er aktive i Forsvaret. Ud over uniformer gælder reglerne også insignier og emblemer.

ritzau

Læs mere: