Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Politiet var talstærkt til stede i Indre By, efter at røverne slog til.
Foto: Jens Dresling

Politiet var talstærkt til stede i Indre By, efter at røverne slog til.

København

Gik løs på guldsmedens montrer: Røvere slog til i stormagasin midt i julehandlen

To mænd bevæbnet med pistol og slagvåben begik torsdag røveri mod Illum i København. En er anholdt.

København

Midt i juletravlheden begik to maskerede mænd torsdag eftermiddag røveri mod stormagasinet Illum på hjørnet af Strøget og Købmagergade i København.

Den ene var bevæbnet med en pistol, mens den anden var bevæbnet med slagvåben - muligvis en økse.

»De løber hen til guldsmeden og går løs på montrerne. De går primært efter dyre ure«, siger den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi Bjarke Madsen.

Det lykkedes røverne at få et udbytte med sig, men ifølge efterforskningslederen er det torsdag aften ikke opgjort.

Efterfølgende er det lykkedes politiet at anholde en mistænkt. Torsdag aften er der stadig en intens jagt i gang på den anden gerningsmand.

»Vi er i den grove ende af skalaen, når man trænger ind mellem en masse mennesker og truer med både slagvåben og pistol«, siger Bjarke Madsen.

Han vil torsdag aften ikke fortælle, om politiet har fundet udbytte eller våben i forbindelse med anholdelsen af den mistænkte.

Stor del af Indre By var spærret

I første omgang lød meldingen til politiet, at der var set en bevæbnet mand i Illum, og det udløste en storstilet politiaktion.

En stor del af indre by blev spærret. Togene fik ikke lov til at stoppe på den nærliggende Nørreport Station. Det gjaldt også metroen, som i en periode heller ikke kunne stoppe på Kongens Nytorv.

Først senere torsdag aften eller i løbet af natten til fredag vil det blive afgjort, om den anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om fængsling.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce