0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Isabella Arendt i rød kjole fik et gennembrud, da hun i sidste øjeblik måtte træde til ved partilederrunden på TV 2 tirsdag i sidste uge, hvor folketingsvalget blev udskrevet.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Vikaren fra himlen' tager over: Kristendemokraterne skifter formand under valgkampen

Formand Stig Grenow har bedt om sygeorlov. Afløses af Isabella Arendt.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Formanden for Kristendemokraterne, Stig Grenov, har bedt om orlov fra sit formandsjob i en måned.

Stig Grenov har som formand med privat fuldtidsjob gennem lang tid været under et meget stort arbejdspres. Det har givet stresssymptomer, som hverken han eller KD kan overse. Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

Derfor har Stig Grenov bedt om orlov fra formandsjobbet i fire uger regnet fra dags dato. Han vil under orloven fra formandsjobbet fortsat passe sine øvrige opgaver og føre valgkamp i København Storkreds.

Politisk næstformand, Isabella Arendt, er under orloven konstitueret som formand og vil under orloven varetage landsformandens opgaver. Det gælder også de landsdækkende debatter.

Og det var netop i valgkampens anden partilederdebat, som foregik på TV 2, at Isabella Arendt fik, hvad mange betegnede som et stort gennembrud som politiker. Formand Stig Grenov deltog i den første partilederdebat på DR, men måtte umiddelbart efter melde sig syg. Med meget kort varsel trådte næstformand Isabella Arendt til i den næste partilederdebat og klarede sig så godt, at hun efterfølgende har fået kælenavnet ’Vikaren fra himmelen’ - med reference til det tilnavn, ’Vikaren fra helvede’, SF’eren Karsten Hønge fik tilbage i 2014, da han som stedfortræder gjorde det politiske liv surt for partiets daværende formand Annette Vilhelmsen.

Uagtet sin pludselige popularitet er det en vanskelig opgave, Isabella Arendt går ind til. Kristendemokraterne fik ved det seneste folketingsvalg 0,8 procent. Den seneste Megafon-måling giver partiet 1,4 procent. Spærregrænsen er to procent.

Opdateres

Læs mere:

Annonce

 • Her er resultatet - klik og få detaljer

  • A
  • B
  • F
  • Ø
  • Å
  • C
  • D
  • K
  • I
  • O
  • E
  • V
  • P
  48 % 4 % 48 % 4 %
  Kilde: KMD/DR/Ritzau

  Se hele valgresultatet ›

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?