Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Bergur med sin kæreste er fotograferet, da statsminister Lars Løkke Rasmussen fejrede sit 10-års jubilæum som formand for Venstre den 17. maj 2019.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Løkkes egen søn ramt af udlændingeregler

Statsministeren mener, at man bør kigge på, hvordan man kan lette adgangen for personer fra udvalgte lande.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De gældende regler på udlændingeområdet kan gøre det svært for danskere at få ægtefæller eller kærester hertil.

Det har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) selv tæt inde på livet, fortalte han søndag på den tv-transmitterede debat med Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

Her spurgte en vælger, som blandt andet på grund af 24 årsreglen ikke kan bo i Danmark med sin amerikanske kone, om det kunne være rimeligt.

Hertil svarede Løkke, at han kun alt for godt kendte til problematikken med henvisning til sin søn, Bergur Løkke Rasmussen.

»Jeg har en søn på 29 år, der er i præcis den samme situation som dig med en kæreste, der er langt fra at fylde 24 år, og som bliver bachelor på Harvard University lige om lidt«.

»Hun er i Danmark for at tage noget af sin uddannelse, men skal rejse i slutningen af måneden, fordi hun ikke kan få lov til at være her. Det, synes jeg, er helt skævt«, sagde statsministeren.

Tommelfingeren nedad til forslag

Han mener, at man bør kigge på, om 24 års-reglen skal laves om.

Venstre foreslog sammen den øvrige regering sidste år, at man skulle gøre det nemmere for personer fra udvalgte lande - herunder USA - at bosætte sig i Danmark.

Helt konkret vil man sænke grænsen for, hvor meget de skal tjene for at få arbejdstilladelse, fra 418.000 kroner til 330.000 kroner.

Folketingets øvrige partier har dog vendt tommelfingeren nedad til forslaget, som derfor ikke er blevet til noget.

Statsministeren understregede efter debatten over for TV2, at forslaget blev stillet, før han vidste, at hans egen søn ville blive ramt af reglerne.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden