Simon Emil Ammitzbøll (tv) sammen med sin nye partifælle i Liberalt Centrum, Anders Samuelsen.
Foto: JENS DRESLING

Simon Emil Ammitzbøll (tv) sammen med sin nye partifælle i Liberalt Centrum, Anders Samuelsen.

Politik

Gamle partivenner pudser advokat på Ammitzbøll

Borgerligt Centrum giver udvandrede partimedlemmer et ultimatum.

Politik

Giv os de ting, der er vores - eller vi slæber jer i retten.

Sådan lyder det ultimatum, som Borgerligt Centrum har givet de medlemmer, der er udvandret fra partiet for i stedet at slutte sig til et andet lille borgerligt parti, Liberal Alliance.

Borgerligt Centrum har ifølge partiformand Jeppe Søe hyret advokat Michael Thiesen fra Sankt Petri Advokater til at føre sagen, »så vi kan få de ting, der tilhører foreningen, retur«.

Advokatens henvendelse er stilet til den tidligere partiformand Simon Emil Ammitzbøll (LA), og omfatter fem konkrete punkter, som skal være imødekommet inden fem dage.

DOKUMENTATION Læs advokatens brev

Ønsker penge og underskrifter retur
Borgerligt Centrum er blandt andet stærkt utilfredse med, at Ammitzbøll og dem, der har valgt at følge ham ind i Liberal Alliance, har besluttet at slette Borgerlig Alliances medlemskartotek.

Men også partiets finansielle midler - dets likvide beholdning - kræves der besked med. Ifølge advokatens brev er det »uvist«, hvad der er hændt disse partipenge.

LÆS ARTIKELKampen om partikassen

Også de 7.000 underskrifter, som Borgerligt Centrum nåede at indsamle for at blive opstillingsberettiget til Folketinget, kræves udleveret. Det samme gælder løsøre som bannere, brochurer og kontormateriale.

Ikke en personlig sag

I en mail til politiken.dk skriver Jeppe Søe blandt andet:

»Liberal Alliance har kaldt os 'skuffede og bitre', sandheden er dog, at vi blot ønsker at kæmpe for de ting, som vi tror på sammen med baglandet«.

»Med Michael Thiesen ved roret vil jeg tro, at de opdager vi mener dette - at det ikke er en personlig vendetta, som ville være ganske tåbeligt og useriøst - men et reelt ønske om at fortsætte partiet som en midter-bevægelse i dansk politik. Simon Emil og andre har selvsagt ret til at skifte holdning og gå, men det lukker en forening ikke af«, anfører Jeppe Søe.

Ifølge Jeppe Søe har Borgerligt Centrum haft medlemstilgang den sidste uge, »hvilket både er glædeligt og overraskende«.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce