Foto: LINNEMANN KRISTIAN
Politik

Søren Pind udnævner sig selv til »frihedsminister«

Den nye minister vil føre værdipolitik i Udviklingsministeriet.

Politik

»Søren Pind er blevet frihedsminister...:-) Diktaturstater you better beware...«.

Sådan lyder ordlyden på Søren Pinds statusopdatering på internetsiden Facebook.

Søren Pind er i dag blevet udviklingsminister. For præcis et år siden udnævnte Venstres Ungdom Pind til 'frihedsminister' i en fiktiv rokade dirigeret af den politiske ungdomsorganisation.

LÆS OGSÅ

Selv om titlen dengang var tankespind, føler Søren Pind i dag, at den er blevet virkelighed.

»Jeg føler virkelig, at det, jeg har fået, er et frihedsministerium«, siger han på vej til sit første gruppemøde i Venstre med en titel som minister klæbet på ryggen.

Klar til værdikamp
Hvad for en slags politik, han vil føre i Udviklingsministeriet, vil han ikke komme nærmere ind på endnu.

»Jeg vil ikke komme med nogen store erklæringer. Det handler om demokrati, menneskrettigheder og økonomisk retfærdighed. Ellers har jeg ikke så meget at sige«, siger Pind.

LÆS ARTIKEL

Skal du over i ministeriet og føre værdikamp?

»Absolut«, lover Søren Pind.

Posten er Søren Pinds første ministerpost, men tidligere har han været bygge- og teknikborgmester i Københavns Kommune. Flere politiske analytikere havde forudset, at han ikke ville blive minister i denne omgang, fordi han flere gange har været for åbenmundet eller kritisk over for Venstretoppens ledelsesstil og politik.

Tavshed er sølv...

Ved overdragelsen af ministeriet giver den nyudnævnte minister da også udtryk for, at han for fremtiden gå lidt mere diplomatisk til værks.

»Jeg lover at vare mine ord her i ministeriet. Ikke mindst uhukommende ting, der er sagt og skrevet i de seneste år«, siger han i sin tale.

Hvad diktaturstaterne angår, får Søren Pind hurtigt mulighed for at vise sin politiske stil. Allerede i overmorgen skal han formentlig til Zimbabwe, der styres med hård hånd af diktatoren Robert Mugabe.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce