Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sanktioner. Enhedslistens EU-ordfører, Nikolaj Villumsen, foreslår udenrigsminister Villy Søvndal, at arbejde for EU-sanktioner mod kongefamilien i Bahrain.
Foto: Jens Dresling

Sanktioner. Enhedslistens EU-ordfører, Nikolaj Villumsen, foreslår udenrigsminister Villy Søvndal, at arbejde for EU-sanktioner mod kongefamilien i Bahrain.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Enhedslisten opfordrer til EU-sanktioner mod Bahrain

Danmark bør arbejde for EU-sanktioner mod Bahrains kongefamilie, mener Enhedslisten.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der skal skrappere midler i brug mod styret i Bahrain, hvis Danmark skal have held med at få frigivet dansk-bahraineren Abduhadi al-Khawaja, det mener Enhedslisten.

Partiet opfordrer udenrigsminister Villy Søvndal til at arbejde for EU-sanktioner mod styret i landet.

»Vi opfordrer udenrigsministeren til at arbejde for at lave målrettede EU sanktioner mod kongefamilien i Bahrain. På linje med dem man har set i Syrien«, siger EU-ordfører for Enhedslisten Nikolaj Villumsen.

Dansk-bahraineren Abdulhadi al-Khawaja afsoner en livstidsstraf, som han blev idømt sidste år for at ville omstyrte regimet i landet. Abdulhadi al-Khawaja har sultestrejket i over to måneder og er stært svækket.

LÆS MERE

Nikolaj Villumsen mener, at man bør udnytte, at Danmark i øjeblikket har formandsskabet i EU til at få sanktionerne igennem.

Sanktioner skal målrettes kongefamilien
Eksempler på sanktioner kunne være at give medlemmer af Bahrains kongefamilie indrejseforbud i EU, samt indefrysning af bankkonti i EU-lande.

»Vi foreslår målrettede sanktioner mod kongefamillien, som er de enevældige magthavere i landet, og ikke noget, der rammer befolkningen«, siger Nikolaj Villumsen.

Chefen for Borgerservice Ole Egberg Mikkelsen sagde tidligere i dag, at diplomatiet mellem Bahrain og Danmark arbejder på højtryk for at finde en løsning. Men det er ikke nok ifølge Enhedslisten.

LÆS MERE

»Det har været en lang proces på de indre linjer i mange måneder nu, og det har stadig ikke hjulpet, og nu står vi, hvor det handler om liv og død. Der mener jeg, man bør skride til handling og tage alle midler i brug«, siger Nikolaj Villumsen.

Stiller forslag hurtigst muligt

I går besluttede Abdulhadi al-Khawaja, at han ikke vil modtage væske i drop, men udelukkende vil drikke vand. En læge fra Det Internationale Rehabiliteringsråd for Torturofre har besøgt Abdulhadi al-Khawaja. Lægen mener, at Abdulhadi al-Khawaja risikerer at dø af sin sultestrejke.

LÆS MERE

Enhedslisten tror på, at eventuelle sanktioner vil kunne mærkes af styret i Bahrain.

Det vil hæmme deres bevægelsesfrihed og deres økonomiske muligheder. Det tror jeg vil være noget, der kan mærkes for en enevældig konge«, siger Nikolaj Villumsen.

Enhedslisten vil stille forslaget til udenrigsminister Villy Søvndal (SF) hurtigst muligt.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden