Farvel. »Som jeg har sagt hele vejen igennem, beklager jeg forløbet om AFUK«, skriver Uffe Elbæk blandt andet på sin Facebookprofil.
Foto: Martin Bubandt/POLFOTO

Farvel. »Som jeg har sagt hele vejen igennem, beklager jeg forløbet om AFUK«, skriver Uffe Elbæk blandt andet på sin Facebookprofil.

Politik

Uffe Elbæk går af som kulturminister

Kulturminister Uffe Elbæk (R) går af efter affæren om artistuddannelsen AFUK.

Politik

Kulturminister Uffe Elbæk (R) går af efter et døgn med heftig kritik af hans håndtering af sagen om nepotisme og vennetjenester.

Det skriver ministeren på sin facebookprofil:

»Jeg har her til eftermiddag truffet en meget svær, men rigtig beslutning, og har meddelt statsministeren, at jeg ønsker at trække mig som kulturminister«, skriver Uffe Elbæk.

Beslutningen kommer efter Elbæk i går på et samråd i Kulturudvalget blev ristet af Folketingets partier.

Han er anklaget for at have lagt fem arrangementer for 150.000 kroner på Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), hvor han tidligere har været bestyrelsesformand, og hvor hans mand arbejder.

Vanskelig beslutning

Efter samrådet stod det klart, at der skulle indledes en rigsrevisionsundersøgelse af Elbæks forhold til AFUK, men nu vil undersøgelsen omhandle en tidligere minister.

Han skriver videre på facebook:

»Når beslutningen var svær, er det fordi, at jeg elsker mit job, mine kollegaer i ministeriet og mit ministerområde. Når det er rigtigt, er det fordi, at jeg ikke kan have, at den aktuelle sag om min prioriteringer i forhold til AFUK skal skygge for det vigtige regeringsprojekt partierne er i gang med at realisere sammen«, skriver Uffe Elbæk.

Tidligere i dag holdt den radikale folketingsgruppe gruppemøde, og her var der opbakning til Elbæk, men partiformand Margrethe Vestager glimrede ved sit fravær.

Men Uffe Elbæk mener alligevel, at det er bedst for regeringen, at han forlader regeringen.

»Jeg håber med min beslutning også at stoppe den medieopmærksomhed, der har været på min mand. En ting er at man som politiker skal indgå i den aktuelle medieopmærksomhed. Noget andet er, at det også bliver ens mands lod. Det ønsker jeg ikke. Derfor har jeg truffet den beslutning jeg har. For at stå op for regeringsprojektet og min mand«, skriver Uffe Elbæk.

»Jeg er samtidig glad for, at rigsrevisionen skal undersøge hele sagsforløbet, så der kan blive sat et ordentlig punktum for den diskussion, som har præget hele mediefladen de sidste dage. Som jeg har sagt hele vejen igennem, beklager jeg forløbet om AFUK. Jeg har lagt alle informationer frem og har på intet tidspunkt truffet beslutninger, der har karakter af vennetjenester og nepotisme«, fortsætter Elbæk.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce