Farvel. Gitte Lillelund Bech forlader Folketinget til fordel for en stilling i det private.
Foto: Jens Dresling (arkiv)

Farvel. Gitte Lillelund Bech forlader Folketinget til fordel for en stilling i det private.

Politik

Tidligere minister forlader Folketinget

Forhenværende forsvarsminister Gitte Lillelund Bech forlader Folketinget.

Politik

Venstres forhenværende forsvarsminister og nuværende grønlandsordfører, Gitte Lillelund Bech, forlader omgående Folketinget for at tiltræde en stilling som Public Affairs Manager hos kommunikationsbureauet Advice.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

»Jeg har været Folketingsmedlem siden 1999. Jeg har haft det privilegium at være en del af en regering, hvor jeg var Danmarks første kvindelige forsvarsminister. Det har været meget spændende og meget lærerigt. Og jeg er dybt taknemmelig over, at jeg har fået muligheden for at opleve og påvirke den politiske proces på allernærmeste hånd, siger Gitte Lillelund Bech.

Jakob Engel-Schmidt i Folketinget

Gitte Lillelund Bech blev udnævnt som forsvarsminister i februar 2010 i Løkke-regering og bestred posten frem til valget i 2011.

Allerede sidste år meddelte hun, at hun ikke ville genopstille ved næste Folketingsvalg.

» Nu er tiden kommet til at vende tilbage til det private erhvervsliv og bruge de kompetencer, jeg har med fra mange år i politik. Det bliver noget andet, men jeg ser meget frem til næste del af min karriere«, siger Gitte Lillelund Bech.

Tidligere VU-formand, Jakob Engel-Schmidt, er Venstres 1. suppleant i Københavns Omegns Storkreds og indtræder i Venstres folketingsgruppe i stedet for Gitte Lillelund Bech.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce