MINISTERPOTENTIALE. Fra venstre Benny Engelbrecht, John Dyrby Paulsen og Thomas Jensen der lige nu rygtedes som mulige emner til den ledige post som skatteminister.
Foto: Fotograf: Socialdemokratiet.

MINISTERPOTENTIALE. Fra venstre Benny Engelbrecht, John Dyrby Paulsen og Thomas Jensen der lige nu rygtedes som mulige emner til den ledige post som skatteminister.

Politik

Tre Thorning-støtter er varme kandidater til skatteministerpost

Kamplysten debattør, afdæmpet ordfører og en driftsikker politiker bejler til ministerpost.

Politik

Tre mænd er ifølge Politikens oplysninger de varmeste bud på en ny skatteminister efter den nye radikale leder, Morten Østergaard.

Det står klart, at hans efterfølger bliver en socialdemokrat, da EU-kommissærposten utraditionelt er gået til en radikal, Margrethe Vestager.

Blandt navnene på rygtebørsen er erhvervsordfører Benny Engelbrecht, udenrigsordfører John Dyrby Paulsen og skatteordfører Thomas Jensen.

Fælles for dem er, at de alle hører til blandt de mere Thorning-Schmidt-loyale typer, og alle sidder i den socialdemokratiske kaffeklub, der hedder Morgenmadsklubben. Om det bliver en af de tre nævnte eller en helt fjerde, ved vi formentlig først i aften eller tirsdag morgen.

Benny Engelbrecht

Benny Engelbrecht er kendt som en ivrig og kamplysten debattør, og en sådan type på skatteministerposten kan statsministeren meget vel have brug for på posten frem mod næste valg, hvor ikke mindst skatteområdet bliver et centralt tema i kampen mod Venstres ønsker om skattelettelser.

44-årige Benny Engelbrecht har flere gange tidligere ved ministerrokader været nævnt som en oplagt kandidat, og ifølge ham selv gør netop det, at han tager spekulationerne med ophøjet ro. Om end han ikke lægger skjul på, at han står til rådighed, hvis statsminister Helle Thorning-Schmidt skulle være i telefonen i løbet af mandagen.

LÆS MERE

I bogen 'Den Hemmelige Socialdemokrat' omtales Benny Engelbrecht som særdeles loyal over statsministeren. Det i en grad, så det næsten kommer til at fremstå leflende og fedtende over for partiformanden.

Han har siddet i Folketinget siden valget i 2007 og er valgt i Sønderborgkredsen. Han sidder i folketingsgruppens bestyrelse.

Før sin politiske karriere har Benny Engelbrecht blandt andet arbejdet med markedsføring og været ansat på lokale radiostationer i Sønderjylland.

Sideløbende har han besat tillidsposter som blandt andet formand for Arbejderbevægelsens Internationale Forum i Sønderjylland og medlem af repræsentantskabet for Syddansk Universitetscenter

John Dyrby Paulsen

John Dyrby Paulsen var indtil august sidste år sit partis finansordfører og som sådan en af de allermest centrale ordførere for sit parti. Derfor blev det også anset for at være en degradering, da den på det tidspunkt nyslåede socialdemokrat Jesper Petersen gjorde lynkarriere i partiet og blev udnævnt som finansordfører. John Dyrby Paulsen, der er 51 år, fik i stedet forsvars- og udenrigsordførerposterne.

Forsvarsordførerposten har han siden måttet overlade til Ole Hækkerup (S).

Taget med i betragtning, at mange havde forudset, at John Dyrby Paulsen kunne få forsvarsministerposten ved regeringsdannelsen tilbage i 2011 – men altså ikke fik den på trods af, at han indtil da havde været forsvarsordfører - har denne valgperiode ikke været prangende for ham hvad titler angår.

På trods af dette hører John Dyrby Paulsen til blandt de loyale og befinder sig da også på statsministerens fløj i partiet, altså på den økonomiske højrefløj. Sammenlignet med så mange andre partifæller hører han ikke til blandt de mest rapkæftede, men har en mere afdæmpet stil.

Han er økonomuddannet, så skatteområdet ville uden tvivl være et oplagt ministerområde for ham. Vejen ind i Folketinget blev banet for Dyrby Paulsen, da han kort efter valget i februar 2005 var barselsvikar for Sandy Brinck ( S). Kort efter udtrådte hun helt af Folketinget, hvorefter han permanent overtog hendes plads, og siden har han opnået genvalg.

Han startede sin politiske karriere i 1998, da han blev medlem af byrådet i Korsør kommune.

Han har været ansat som chefkonsulent i Deloitte og senest som markedskonsulent i Kommuneinformation.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Thomas Jensen

Thomas Jensen har som skatteordfører i forvejen i den grad fingeren på pulsen i forhold til regeringens skattepolitik. Derfor anses han da også som et driftsikkert kort, hvis statsministeren skulle vælge at pege på ham son ny skatteminister.

Og det er da heller ikke første gang, hans navn bringes i spil til en fremtrædende post for sit parti. Hvad enten det har været som ministeremne eller som finansordfører, da den post højst overraskende – og til mange socialdemokraters ærgrelse - gik til den nyudnævnte socialdemokrat Jesper Petersen sidste sommer.

LÆS MERE

Thomas Jensen sidder både i Skatteudvalget og Finansudvalg i Folketinget, og også han hører til blandt de Thorning-Schmidt-tro støtter i folketingsgruppen. Han er da også ligesom de andre skatteminister-favoritter medlem af den såkaldte Morgenmadsklub.

Den 43-årige Thomas Jensen har været medlem af folketinget siden 2007, hvor han blev valgt ind som kandidat for Socialdemokratiet i Silkeborg Sydkredsen.

Før folketingskarrieren arbejdede han med arbejdsmarkeds-, beskæftigelses- og erhvervspolitik i LO Danmark. Inden jobbet i fagbevægelsen var Thomas Jensen ansat hos Socialdemokraterne på Christiansborg. Han har en bachelorgrad i statskundskab fra Københavns Universitet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden