0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

A-kasse lovede 50.000 kroner og fik møde med Lars Løkke

Lovning på 50.000 kroner til Løkkefonden var ifølge a-kasse betingelse for møde med Lars Løkke Rasmussen (V).

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Lovning på 50.000 kroner til Løkkefonden var ifølge a-kasse betingelse for møde med Lars Løkke Rasmussen (V).

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Akademikernes A-kasse gav i 2014 tilsagn om at ville donere 50.000 kroner til Løkkefonden. Efter donationen lykkedes det for a-kassen at få adgang til Lars Løkke Rasmussen (V) og få betjening af partiet Venstre.

Det skriver Berlingske.

Kontakten blev formidlet af Lars Løkke Rasmussens ene søn Bergur Løkke Rasmussen. Han hjalp i en periode Løkkefonden med at finde sponsorer.

Det viser en mail, som Bergur Løkke Rasmussen sendte til Løkkes personlige assistent 21. januar 2014, som daværende direktør for Akademikernes A-kasse Michael Valentin også fik.

A-kassen ville gerne 'sponsorere 50.000 til Løkkefonden,' lød det fra Bergur Løkke Rasmussen.

Til gengæld havde a-kassen et ønske om, at »Lars kom forbi«.

Løkkes assistent videresendte kontaktinformationer på a-kassens direktør til Venstres partiorganisation. Derfra kunne partiet finde en dato i løbet af 2014.

A-kassen havde en politisk dagsorden om at diskutere emner som dagpenge og beskæftigelsesregler.

Besøget hos Akademikernes A-kasse endte med at finde sted 19. februar 2015, før Løkke blev statsminister for anden gang. De 50.000 kroner blev doneret i marts samme år.

Professor: Demokratisk problem

Akademikernes A-kasse har på det seneste være i strid modvind, og adskillige personer i ledelsen og bestyrelsen er stoppet.

Den afgående bestyrelsesformand for a-kassen, Allan Luplau, skriver til Berlingske, at han under Venstre-lederens besøg i 2015 intet vidste om, at der var aftalt en betaling til Løkkefonden.

Han skriver, at afgående direktør Michael Valentin senere har forklaret, at donationen på 50.000 var betingelse for mødet.

Lars Løkke Rasmussens nære omgang med Løkkefondens donorer begynder at udgøre et demokratisk problem.

Det vurderer Anders Drejer, der professor ved Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet.

»Der tegner sig efterhånden et systematisk billede af, at folk med penge kan få adgang til at tale politik med Lars Løkke Rasmussen, hvis de betaler til Løkkefonden«.

»Det er ikke ulovligt, men det stiller kraftigt spørgsmålstegn ved princippet om, at vi er lige for loven«, siger han til Berlingske.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen til artiklen. Det oplyser Statsministeriet til Berlingske.

ritzau

Læs mere: