Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

Det har vakt kritik, at tidligere energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) blot en uge efter han gav stafetten som minister videre er valgt ind i bestyrelsen hos affaldskoncernen Marius Pedersen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Direktør efter kritik: Lilleholt vil ikke misbruge sin ministerviden

Direktør hos affaldskoncern svarer igen på kritik af valget af Lars Christian Lilleholt til bestyrelse.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Affaldskoncernen Marius Pedersen er overrasket over den kritik, der har været, efter koncernen har valgt Lars Christian Lilleholt ind i bestyrelsen blot en uge efter hans afgang som Venstres klima- og forsyningsminister.

Det fortæller den administrerende direktør hos Marius Pedersen, Simon Clausen.

»Vi ser ikke et problem i det - hverken kort eller lang sigt. Han (Lilleholt, red.) forstår at skille tingene ad, ligesom os andre i den professionelle verden«, siger han.

Vi ser ikke et problem i det - hverken kort eller lang sigt. Han (Lilleholt, red.) forstår at skille tingene ad

Kritikken, der har lydt, er blandt andet blevet rejst af professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet Sten Bønsing.

Han mener, at der bør indføres regler, der forhindrer ministre og topembedsmænd i at skifte til en magtfuld stilling i det private erhvervsliv eller lobbyorganisationer efter endt periode i politik.

Ifølge den administrerende direktør hos Marius Pedersen har de udelukkende haft positive overvejelser i forhold til Lilleholts tidligere virke.

»Vi ønsker at sikre den stærkest mulige bestyrelse med brede og forskellige kompetencer«, siger Simon Clausen, der fremhæver Lilleholts erfaringer med forsyning og fjernvarme.

Er sikker på, Lilleholt vil holde viden fortroligt

Han afviser, at Lilleholt skulle misbruge sin viden fra ministerposten i bestyrelsen.

»Hvis der er noget, han har erfaret som minister, hvor det på det tidspunkt var fortroligt for sådan nogen som os, så er jeg sikker på, at han vil holde det fortroligt«, siger direktøren.

Lars Christian Lilleholt fik tilbudt posten i april første gang, hvor han ifølge Simon Clausen afviste den grundet sin ministertitel.

»Først på den anden side af valget holder vi et møde, hvor vi spørger, om han er interesseret eller ej, hvor han takker ja«, siger Simon Clausen.

I Norge, Sverige, Storbritannien og Frankrig er der regler, der begrænser ministres og topembedsmænds muligheder for at skifte side, før en karensperiode på mellem et halvt og tre år er udløbet.

Hvis samme regler skulle blive indført i Danmark, vil affaldskoncernen respektere dem, siger Simon Clausen.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden