0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Det er ikke nogen tosset idé«: Venstre skoser men Mette F. roser Kristian Jensen

Mette Frederiksen er åben over for Kristian Jensens reformforslag, som kostede ham ordførerskab i Venstre.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Mette Frederiksen er åben over for Kristian Jensens reformforslag, som kostede ham ordførerskab i Venstre. Her ses de to sammen til Folketingets åbning i 2018.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kristian Jensen (V) blev skoset af sit eget parti og frataget posten som arktisordfører samt udvalgsposter, fordi han i weekenden uden om sit parti foreslog at lave store økonomiske reformer hen over midten.

Statsminister Mette Frederiksen (S) roser dog den tidligere næstformand i Venstre for forslaget. Det gør hun mandag under et regeringsseminar i embedsboligen Marienborg.

»Det er ikke nogen tosset idé«, siger hun på spørgsmålet om en aftale på tværs af Folketinget for at sikre, at der er råd til de store udfordringer, samfundet står overfor.

»Grundtanken om, at vi samarbejder bredt, og får lavet nogle langsigtede løsninger og dermed nogle strukturelle ændringer på eksempelvis klimaområdet, er jo rigtig«, siger statsministeren.

Selv nævner hun klimahandlingsplanen og mere konkret omstillingen af transportområdet, hvor bilerne fremover skal være mere klimavenlige.

Kristian Jensen foreslog uden at involvere sit parti en stor reformpakke, der skal øge skatten på udledning af CO2, ændre i uddannelsesstøtten, SU'en, samt jobcentrene og få færre til at benytte seniorjobordningen.

»Spørg partiledelsen«

Formålet skal være at gøre det dyrere at udlede CO2, mens arbejdsudbuddet - altså mængden af tilgængelig arbejdskraft - skal øges.

»Vi er givet ikke helt enige om, hvordan vi gør det«, siger Mette Frederiksen.

Straffen af Kristian Jensen kom prompte. Allerede inden Jyllands-Posten var udkommet søndag med historien, var han blevet degraderet.

I sommer aflivede han tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) tanker fra valgkampen om en SV-regering, hvilket var katalysator for, at de begge endte med at træde tilbage fra deres poster.

Partikammeraterne havde mistet tilliden til deres samarbejde.

Kristian Jensen forstår ikke selv, at han blev frataget sit ordførerskab og udvalgsposter.

»Både Lars Løkke og andre er tidligere kommet med egne forslag, uden at det har skabt den reaktion«.

»Jeg ved ikke, hvorfor de giver den straf til mig, når de ikke giver den til andre. Du må spørge partiledelsen om, hvorfor de gør forskel på den måde«, siger Kristian Jensen mandag til Herning Folkeblad.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Madsen & Magten

 • Jens Dresling

  Masserne & Magten

  Henter…

  Baglandet tvivler på statsministeren, men Netto elsker Mette, og hendes fjender har overgivet sig

 • Gregers Tycho

  Masserne & Magten

  Henter…

  Borgens svære parforhold, et håndtryk og et forlist venskab

 • Jens Dresling

  Masserne & Magten

  Henter…

  Lyt til Madsen & Magten: Hummelgaard har kittel-angst, Mette F. har kirke og killinger, og Rohde har kristendommen

Annonce

For abonnenter