Kristian Madsen:
Får Mette Frederiksen fat i kappen, når Gud går forbi?
Kriser åbner muligheder i politik, fordi de fuldstændig forandrer vores krav til staten. Mette Frederiksen får på den måde en ny politisk spillebane efter coronaen, skriver politisk kommentator Kristian Madsen i denne kommentar.
Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Ibyen-redaktionen giver dig nøje udvalgte tip til spisesteder, udstillinger og events i København lige nu. Udsendes hver mandag.Du er nu tilmeldt Politiken Ibyen
Danmark kigger ind i, for nu at formulere prognosen som statsminister Mette Frederiksen (S) har for vane, en politisk fremtid, der vil stå i krisens tegn.
En sundhedskrise med smittede og syge, der ikke er slut, og en økonomisk krise, der kun lige er begyndt.
Hver af disse vil medføre smerte, tab og tænders gnidsel for borgerne.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.
Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.
Madsen & Magten er tilbage: Er statsministerens vaccine-turisme lidt for smart?
Madsen & Magten er tilbage: Er statsministerens vaccine-turisme lidt for smart?
Madsen & Magten er tilbage: Er statsministerens vaccine-turisme lidt for smart?
Henter…
Mette Frederiksen gør sig i dag klar til noget af det, mange af os drømmer om: En flyvetur sydpå. Hun er på vej til Israel for at skaffe flere vacciner til danskerne. Turen er blevet mødt med en del kritik, og spørgsmålet er, om det er smart eller egentlig lidt for smart? Det svarer Kristian Madsen på.
Derefter tager vi en kort afstikker, vi skal ikke længere end til Middelfart, hvor de også taler om vaccine. Og hvad det nu var for et lille hul, borgmesteren pludselig fik i armen.
Dagens sidste skud falder passende i det danske forsvar, hvor ministeren og generalerne i et stykke tid har ligget i krig - ikke med fjenden, men med hinanden. Handler det om magt, eller forfængelighed?
Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig
Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig
Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig
Henter…
Madsen & Magten er tilbage fra coronapause - og taler stadig om corona.
I denne udsendelse kan du høre om genåbningen af Danmark, der blev annonceret i går. For størrelse betyder noget, men ingen kan rigtigt blive enige om, hvor på skalaen vi befinder os. Til gengæld er alle enige om farven på genåbningen, den er rød, for de blå partier er ikke med. Betyder det, at oppositionen nu har fundet et svagt punkt hos Mette Frederiksen?
Så skal vi videre med statsministeren - og hvad hun laver derhjemme. Det handler blandt andet om madvaner og rengøring, men også om politisk kommunikation, mener Kristian Madsen.
Til sidst handler det om oppositionen, og hvem der egentligt er chef for den del af det politiske Danmark. I et lille stykke tid var det Jakob Ellemann, men nu styrtbløder Venstres vælgere, og Søren Pape er lige så stor – eller større end Ellemann. Og Pernille Vermund er faktisk tæt på. Så hvem er blå statsminister-kandidat, eller er det i virkeligheden lige meget?
Inger Støjberg har forladt Venstre. Så nu venter alle på strammer-dronningens næste træk. Du Lytter til Politiken ringer til politisk kommentator Kristian Madsen for at spørge, hvor længe Støjberg kan klare sig uden et nyt parti? Og hvad hendes farvel til Venstre betyder for det borgerlige Danmark?
Månedens Rabataftale:
20% rabat på økologisk hudpleje fra Yrolí Skincare
Undgå kemi og hormonforstyrrende stoffer med økologisk certificeret kvalitetshudpleje. Som Politiken-abonnent får du 20% rabat hos Yrolí Skincare hele marts.
Nyhed:
Roots Vin Butik- vin fremstillet med bæredygtighed og mangfoldighed for øje
Den kendte sommelier Felix Chamorro og makkeren Leonardo Camboni har skiftet vinleverancen til toprestauranter ud med vinbutikker for private. Som Politiken-abonnent får du 15% rabat hos Roots.
En aromatisk klassiker fra det indiske køkken:
Sådan laver du kylling pulao
Test dig selv og vind præmier:
Hvilken kvindesagsforkæmper er du?
Er du den radikale feminist eller den midtsøgende pragmatiker? Test dig selv i Politiken Histories personlighedstest, og vær med i lodtrækningen om Birgitte Possings anmelderroste bog ’Argumenter imod kvinder’
I dag er det 8. marts - kvindernes internationale kampdag. Og det
er det efter et år, hvor MeToo-bevægelsen fik sit store gennembrud
i Danmark. For i 2020 blev kvinders vidnesbyrd om krænkelser for
alvor en magtfaktor i debatten. Men hvordan efterlader det
bevægelsen i dag?
Debatten om de danske børn i de syriske fangelejre Al-Hol og Al-Roj er blusset op igen. Politikens Bo Søndergaard har besøgt lejrene og fortæller i dagens afsnit om de danske kvinder, der rejste ud for at leve i Islamisk Stat. Og som nu bønfalder den danske regering om at hente børnene hjem.