0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

DF vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år

Ligesom De Radikale mener DF, at den automatiske forhøjelse af pensionsalderen bør stoppe ved 70 år.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Hartmann Schmidt
Foto: Jens Hartmann Schmidt
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den automatiske forhøjelse af pensionsalderen bør stoppe ved 70 år. Det mener Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti. Tidligere har også De Radikales leder, Morten Østergaard, talt for at stoppe ved 70 år.

Udmeldingen fra Dansk Folkeparti kommer forud for et udspil fra regeringen, der omhandler retten til tidlig pension.

»Jeg vil gerne opfordre regeringen til indkalde velfærdsreformspartierne til en forhandling«, siger Kristian Thulesen Dahl til DR.

Adspurgt om der parallelt med forhandlingerne om tidlig pension skal være forhandlinger om at stoppe med at hæve pensionsalderen ved 70 år, svarer Kristian Thulesen Dahl »ja, det vil være rigtig fint«.

18-årige skal arbejde, til de er 75

Stigningen i pensionsalder er aftalt i et stort velfærdsforlig fra 2006. Det skulle blandt andet tage højde for, at vi danskere generelt lever i længere tid. Som det ser ud lige nu, vil eksempelvis en 18-årig først kunne gå på pension som 75-årig.

Men for nogen kan det være svært at arbejde, til man er pensionsberettiget, og derfor har regeringen i noget tid talt for retten til tidlig pension. Regeringen ønsker, at der skal kunne tilbydes tidlig pension til personer, der har været længe på arbejdsmarkedet og er udsat for nedslidning.

Kristian Thulesen Dahl er enig i, at det ikke er alle, som vil kunne blive ved med at arbejde, til de er pensionsberettigede.

»Jeg synes, det er rigtig fornuftigt, at man lægger et loft på 70 år. Ved 70 år er der alligevel så store grupper, som vi må respektere ikke kan blive på arbejdsmarkedet, som vil skulle undtages. Så er det lige så klogt at vende det på hovedet og sige, at så stopper man der. Og så motiverer man snarere dem, der kan og har lyst til at blive ved«, siger Kristian Thulesen Dahl til DR.

DR skriver, at regeringen ventes at fremlægge sin model for tidligere pension senere i denne måned.

ritzau

Annonce

Madsen & Magten

  • Jens Dresling

    Masserne & Magten

    Henter…

    Hopper de radikale over midten, lærer Enhedslisten noget af Sverige, og tør Pape gå efter guldet?