0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nu har Danmark fået endnu et nyt parti

Det Demokratiske Parti vil lave nye innovative byer, hvor der blandt andet skal udvikles ny grøn teknologi.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Formand for Det demokratiske Parti, Peter Hjorth, præsenteret partiet på et pressemøde på Café Dan Turèll i København.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er piblet frem med nye partier den seneste tid. Og nu melder endnu et parti sig klar til at gå efter indflydelse på Christiansborg.

Partiet Det Demokratiske Parti præsenterer fredag både kandidater og mærkesager på Café Dan Turéll i København.

I front står partistifter Peter Hjorth, som var folketingskandidat for Partiet Klaus Riskær Pedersen, det der i dag hedder Borgerlisten, ved sidste valg.

»Og åh nej, endnu et nyt parti. Men når de etablerede partier bliver ved med at flytte de samme penge rundt mellem de samme kasser, så tror jeg ikke, at vi kan komme videre uden«, siger Peter Hjorth på pressemødet.

Gratis daginstitution og offentlig transport

Partiet går efter at give borgerne velfærdsydelser som gratis daginstitutioner, fri offentlig transport, tandlæge under sygesikringen og højere og tidligere pension.

Pengene til den ekstra velfærd skal findes ved at udvikle Grønland, decentralisere stat, kommune og regioner.

Og så foreslår partiet at skabe såkaldte innovationsbyer, der skal levere grøn teknologi til resten af verden.

»Vi vil skabe verdens mest innovative miljø. I kan forestille jer en dansk udgave af Dubai og Silicon-Valley med verdens bedste skoler og universiteter«, siger Peter Hjorth.

Første fase bliver i København og i Grønland. Straks efter følger Aarhus, Odense og Aalborg.

»Det skal være danskejede virksomheder, som skal forblive på danske hænder, så skattekronerne havner i statskassen«.

»Vi skal udvikle grøn teknologi, medicin, digitale services, fusionsenergi, elektroniske biler, tog og fly, atomkraft og rumforskning«, siger Peter Hjorth.

Han siger, at der med innovationsbyerne vil blive skabt 100.000 nye arbejdspladser.

Investeringer skal komme fra pensionsselskaber, mens staten skal sørge for infrastruktur og danne rammerne for innovationsbyerne.

Under præsentationen af partiet siger Peter Hjorth ikke noget om, hvem partiet vil pege på som statsminister.

Han siger dog:

»Socialdemokratiet skriver på deres hjemmeside, at Danmark er et lille land, og det tror jeg, at vi vil blive ved med at være på den her måde«.

»Socialisme gennemsyrer samfundet og dele af medierne, og jeg tror, at socialisterne selv har skrevet deres lærebøger. Historien viser, at det ikke fungerer«.

»Hvis vi får folkelig opbakning til at gennemføre vores visionære planer, så bliver vi en førende teknologisk stormagt«.

Før partiet kan stille op til Folketinget, skal det dog samle over 20.000 vælgererklæringer. Og der er lang vej endnu.

På Social- og Indenrigsministeriets hjemmeside fremgår det, at partiet lige nu har indsamlet 28 vælgererklæringer. Det har frem til slutningen af oktober 2022 til at nå op over 20.000.

ritzau

Annonce

Madsen & Magten

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause
  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause

  Henter…

  Madsen & Magten udkommer ikke i øjeblikket. På grund af corona-epidemien er vi så få som muligt på arbejde på Politiken. Derfor udgår vores ugemagasiner 'Bogfolk', Madsen & Magten' og 'Klimanørd'. Vi glæder os til at vende tilbage med nye udsendelser, så snart som muligt.

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie
  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie

  Henter…

  Du ønskes en glædelig jul fra Madsen & Magten. Vi er gået på juleferie, men vender tilbage i 2021 med en masse nyt, og gammelt, om dansk politik.

 • Finn Frandsen

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg
  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg

  Henter…

  I dag kan du høre en hel udsendelse om Inger Støjberg og Instrukskommissionen. Det kan ikke være meget anderledes, når en af landets mest markante politikere bliver beskyldt for at bryde loven som minister og lyve for offentligheden og Folketinget. For det var i runde træk konklusionen, da Instrukskommissionen mandag afleverede sin første rapport.

  Vi lægger ud med at tale om Støjbergs risiko for at ende som anklaget i en rigsretssag.

  Hvordan endte hun der, og tør socialdemokraterne sætte hende på anklagebænken, når nu de selv er kommet til at aflive 17 millioner mink uden at have styr på paragrafferne? 

  Så laver vi en hurtig afstikker omkring Liberal Alliance, der pludselig dukkede op i nyhedsstrømmen med en melding om, at de er klar til at rejse en rigsretssag mod Inger Støjberg.

  Partiet var ellers imod overhovedet at undersøge sagen om den ulovlige instruks, så hvad foregår der i partiet – og betyder det noget for samlede billede? Det har Kristian Madsen et bud på.

  Og til sidst ser vi på Inger Støjbergs eget parti. For på en eller anden måde virkede det som om, Instrukskommissionens rapport kom bag Venstre. Og igen fik udstillet hendes formand Jakob Ellemann-Jensen som en svag leder.

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce