0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sofie Carsten Nielsen har kendt til endnu en intern krænkelsessag

Sofie Carsten Nielsen blev som gruppenæstformand bekendt med sag om folketingsmedlem Katrine Robsøe og Østergaard.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling

Katrine Robsøe (i midten i baggrunden) bad Sofie Carsten Nielsen (tv.) om ikke at gå videre med, at hun følte sig krænket af Morten Østergaard (th.). Derfor har den nyslåede radikale leder tiet om sagen indtil nu.

Politik

De Radikales nye politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, har siden 17. september vidst, at hendes partifælle folketingsmedlem Katrine Robsøe har følt sig krænket af Morten Østergaard, der indtil onsdag var leder af partiet.

Det skriver Sofie Carsten Nielsen i et opslag på Facebook.

»Jeg har ikke talt om sagen offentligt af hensyn til Katrine (Robsøe, red.), som var meget berørt af det hele og ikke ønskede at skulle være en del af nogen som helst debat om dette«, skriver hun.

Meldingen kommer, samme aften som Katrine Robsøe oplyser, at hun er én af de tre unavngivne kvinder, som Morten Østergaard fredag meddelte, at han har krænket. Det skete ifølge Katrine Robsøe, da hun var studentermedhjælper i partiet i 2015.

Katrine Robsøe skriver ikke, præcis hvordan hun har oplevet at blive krænket. Men i en intern redegørelse fremgår det, at Morten Østergaard skal have givet hende »uønsket seksuel opmærksomhed« i form af »upassende berøringer«.

Sofie Carsten Nielsen var indtil onsdag næstformand i Radikale Venstre og var således en del af partiets ledelse. Det var i den forbindelse, at Katrine Robsøe valgte at opsøge Sofie Carsten Nielsen.

Hun overtog rollen som politisk leder, da Morten Østergaard trådte tilbage, efter at det i folketingsgruppen kom frem, at Østergaard i en periode havde hemmeligholdt, at han stod bag en uønsket berøring på partifælle Lotte Rods lår for omkring 10 år siden.

Afviste at have hørt om flere sager

På et kort pressemøde fredag blev Sofie Carsten Nielsen spurgt, om hun har hørt, om der var andre sager forbundet med Morten Østergaard:

»Jeg er lige blevet bekendt med det her opslag, og jeg blev så i eftermiddag bekendt med, at der er en personalesag, hvor Morten Østergaard også er krænkeren«, svarede hun.

En journalist spurgte: »Har du i forløbet spurgt Morten Østergaard, om der er mere end det med Lotte (Rod, red.)?«.

»Det er jeg nødt til at sige, at det har jeg. Og jeg har ikke hørt om de her sager før«, svarede hun.

Først efter pressemødet fortæller Katrine Robsøe den nyvalgte politiske leder, at hendes sag netop var en af de tre, som Morten Østergaard beskrev på Facebook. Det skriver de begge mandag.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Madsen & Magten

 • Jens Dresling

  Masserne & Magten

  Henter…

  Baglandet tvivler på statsministeren, men Netto elsker Mette, og hendes fjender har overgivet sig

 • Gregers Tycho

  Masserne & Magten

  Henter…

  Borgens svære parforhold, et håndtryk og et forlist venskab

 • Jens Dresling

  Masserne & Magten

  Henter…

  Lyt til Madsen & Magten: Hummelgaard har kittel-angst, Mette F. har kirke og killinger, og Rohde har kristendommen

Annonce

For abonnenter