0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Martin Lidegaard bryder tavsheden med støtte til Ida Auken

Lidegaard kritiserer partileder Sofie Carsten Nielsen for ikke at have grebet ind over for Morten Østergaard.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Ida Auken og Martin Lidegaard.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den radikale profil Martin Lidegaard skriver på Facebook, at han ikke har grund til at betvivle, at Ida Auken taler sandt.

Han henviser til et opslag fra Ida Auken, hvori hun skriver, at Sofie Carsten Nielsen har dækket over Morten Østergaards upassende adfærd.

»Jeg har ikke grund til at betvivle, at Ida taler sandt. Jeg kender af gode grunde ikke det konkrete hændelsesforløb den pågældende aften, som Ida og Sofie husker så forskelligt. Men den vigtigste pointe er, at flere i ledelsen, herunder Sofie, generelt vidste nok om Mortens upassende adfærd til, at der skulle have været grebet ind for lang tid siden - og allersenest, da Lotte Rod og Katrine Robsøe fortalte om deres sager«, skriver han.

Lidegaard understreger, at han ikke er kandidat til at blive politisk leder for partiet. Han tabte en afstemning mod Sofie Carsten Nielsen på et gruppemøde i sidste uge.

Politiken har forgæves at få en kommentar fra Martin Lidegaard selv, men han ønsker ikke at stille op til interview.

I en skriftlig kommentar siger Sofie Carsten Nielsen nu, at hun har søgt dialog med Ida Auken uden held. Hun afviser igen at have kendt til Østergaard-sag.

»Der er en verden til forskel på at kende til en konkret krænkelsessag og at have løse snakke om Mortens adfærd i øvrigt. Det er vigtigt for mig at understrege, at det hverken er mit eller andre kollegers ansvar, at Morten kunne blive fuld og pinlig til fester«.

»Ikke desto mindre, så har jeg ligesom andre snakket med Morten om det, og jeg har opfordret ham til at rette op på det. Og det var faktisk mit indtryk, at han også tog opsangene til sig og ændrede adfærd«, lyder det fra Sofie Carsten Nielsen i kommentaren.

Meldingen kommer, efter at Ida Auken, der har orlov fra Folketinget, onsdag i et længere opslag skrev om en episode fra 2017, hvor Morten Østergaard skulle have opført sig upassende over for en kvinde.

I opslaget lød det, at Sofie Carsten Nielsen havde dækket over Østergaard, selv om Ida Auken fortalte hende om sagen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Madsen & Magten

 • Jens Dresling

  Masserne & Magten

  Henter…

  Baglandet tvivler på statsministeren, men Netto elsker Mette, og hendes fjender har overgivet sig

 • Gregers Tycho

  Masserne & Magten

  Henter…

  Borgens svære parforhold, et håndtryk og et forlist venskab

 • Jens Dresling

  Masserne & Magten

  Henter…

  Lyt til Madsen & Magten: Hummelgaard har kittel-angst, Mette F. har kirke og killinger, og Rohde har kristendommen

Annonce

For abonnenter