0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Minister går i isolation efter kontakt til smittet

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) har været sammen med en coronasmittet, skriver hun på Facebook.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck
Politik

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) går i selvisolation, da hun har været i kontakt med en coronasmittet. Det skriver hun på Facebook. Hun oplyser ikke, om det er sket i privat eller arbejdsmæssigt regi.

»Æv altså - jeg har været sammen med en, der nu er testet positiv for corona. Så nu er det hjem i selv-isolation med Skype, Zoom, Teams, Pexip og alt det digitale møde-hejs, vi har måttet vænne os til, siden coronavirus ankom og vendte op og ned på vores hverdag. Dermed bliver det også først i næste uge, jeg igen kan nyde de smukke juletræer på Christiansborg«, skriver hun.

Astrid Krag er den seneste af en lang række politikere – heriblandt flere ministre – der har måttet gå i selvisolation. Transportminister Benny Engelbrecht (S) har gjort det, det samme har tidligere fødevareminister Mogens Jensen (S), og også miljøminister Lea Wermelin (S) har måttet isolere sig efter kontakt med en coronasmittet. Også statsminister Mette Frederiksen (S) har måttet en tur i isolation. Ingen af de førnævnte har dog fået en positiv coronatest.

Det har til gengæld andre toppolitikere. Det gælder blandt andre justitsminister Nick Hækkerup (S) og De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen. Derudover har folketingsmedlemmer som Bjørn Brandenborg (S), Mads Fuglede (V) og den tidligere energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) haft corona – Lars Christian Lilleholt var så hårdt ramt, af han måtte indlægges.

Astrid Krag slutter desuden sit Facebook-opslag af med at sende julehilsner og ønske god bedring til de syge.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Madsen & Magten

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie
  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie

  Henter…

  Du ønskes en glædelig jul fra Madsen & Magten. Vi er gået på juleferie, men vender tilbage i 2021 med en masse nyt, og gammelt, om dansk politik.

 • Finn Frandsen

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg
  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg

  Henter…

  I dag kan du høre en hel udsendelse om Inger Støjberg og Instrukskommissionen. Det kan ikke være meget anderledes, når en af landets mest markante politikere bliver beskyldt for at bryde loven som minister og lyve for offentligheden og Folketinget. For det var i runde træk konklusionen, da Instrukskommissionen mandag afleverede sin første rapport.

  Vi lægger ud med at tale om Støjbergs risiko for at ende som anklaget i en rigsretssag.

  Hvordan endte hun der, og tør socialdemokraterne sætte hende på anklagebænken, når nu de selv er kommet til at aflive 17 millioner mink uden at have styr på paragrafferne? 

  Så laver vi en hurtig afstikker omkring Liberal Alliance, der pludselig dukkede op i nyhedsstrømmen med en melding om, at de er klar til at rejse en rigsretssag mod Inger Støjberg.

  Partiet var ellers imod overhovedet at undersøge sagen om den ulovlige instruks, så hvad foregår der i partiet – og betyder det noget for samlede billede? Det har Kristian Madsen et bud på.

  Og til sidst ser vi på Inger Støjbergs eget parti. For på en eller anden måde virkede det som om, Instrukskommissionens rapport kom bag Venstre. Og igen fik udstillet hendes formand Jakob Ellemann-Jensen som en svag leder.

 • Philip Davali/Ritzau Scanpix

  I dette afsnit skal det handle om mandagens pressemøde, hvor Mette Frederiksen rullede en bølge af corona-stramninger ud og pludselig lignede den statsminister, vi lærte at kende i marts. Så er alt godt igen for regeringen? Hvad gør en klog Ellemann nu? Og hvordan kan det være, at Mette Frederiksen slipper så godt afsted med ikke at svare på mediernes spørgsmål?

  Vi kommer heller ikke udenom finansloven og det gavehumør, Nicolai Wammen tilsyneladende er i. Men hvor kommer alle pengene fra? Og hvorfor sidder ikke alle partier med rundt om træet?

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce