0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Pia Kjærsgaard: Folketing på vågeblus forsinker vigtig lovgivning

Det er ikke til nogen gavn at forsinke lovgivning af hensyn til coronarestriktioner, mener Pia Kjærsgaard.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Folketingets tidligere formand Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti mener ikke, at det er en god idé at skrue ned for dele af lovgivningsarbejdet i Folketinget, sådan som regeringen har forslået, siger hun onsdag forud for et møde i Udvalget for Forretningsorden i Folketinget.

»Naturligvis skal vi tage alle de restriktioner, som vi kan komme i tanke om herinde. Det gør vi også både i Folketingssalen og rundt om«, siger hun.

»Men vi (Dansk Folkeparti, red.) bryder os ikke om at lukke ned for folkestyret. Der er så meget lovgivning til gavn for borgerne, som skal på plads. Det bliver sat på standby i mange måneder«.

Statsminister Mette Frederiksen (S) og regeringen vil igen have sat Folketingets arbejde delvist i bero på grund af situationen med covid-19. Det skal foreløbig gælde frem til vinterferien midt i februar.

Jeg må sige, folk handler stadigvæk i Bilka. Hvorfor kan man så ikke udføre nødvendigt arbejde i Folketinget?

Hun mener, at det er en overreaktion at sætte lovgivningsarbejde på pause. Fordi meget af Folketingets arbejde er blevet virtuelt, hvor medlemmer blandt andet deltager på udvalgsmøder virtuelt gennem programmet Teams. Derudover er det en unødig svækkelse af den demokratiske kontrol med regeringen, mener hun.

»At man ikke skal kunne tage et samråd i udvalgene over Teams, det forstår jeg slet ikke«, siger hun.

Samtidig peger på hun, at andre vigtige dele af samfundet fortsat fungerer.

»Jeg må sige, folk handler stadigvæk i Bilka. Hvorfor kan man så ikke udføre nødvendigt arbejde i Folketinget?«, siger hun.

Modsat Dansk Folkeparti har både Venstre og Enhedslisten på forhånd erklæret deres støtte til at skrue ned for lovgivningsarbejdet i Folketinget.

ritzau

Annonce

Madsen & Magten

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie
  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie

  Henter…

  Du ønskes en glædelig jul fra Madsen & Magten. Vi er gået på juleferie, men vender tilbage i 2021 med en masse nyt, og gammelt, om dansk politik.

 • Finn Frandsen

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg
  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg

  Henter…

  I dag kan du høre en hel udsendelse om Inger Støjberg og Instrukskommissionen. Det kan ikke være meget anderledes, når en af landets mest markante politikere bliver beskyldt for at bryde loven som minister og lyve for offentligheden og Folketinget. For det var i runde træk konklusionen, da Instrukskommissionen mandag afleverede sin første rapport.

  Vi lægger ud med at tale om Støjbergs risiko for at ende som anklaget i en rigsretssag.

  Hvordan endte hun der, og tør socialdemokraterne sætte hende på anklagebænken, når nu de selv er kommet til at aflive 17 millioner mink uden at have styr på paragrafferne? 

  Så laver vi en hurtig afstikker omkring Liberal Alliance, der pludselig dukkede op i nyhedsstrømmen med en melding om, at de er klar til at rejse en rigsretssag mod Inger Støjberg.

  Partiet var ellers imod overhovedet at undersøge sagen om den ulovlige instruks, så hvad foregår der i partiet – og betyder det noget for samlede billede? Det har Kristian Madsen et bud på.

  Og til sidst ser vi på Inger Støjbergs eget parti. For på en eller anden måde virkede det som om, Instrukskommissionens rapport kom bag Venstre. Og igen fik udstillet hendes formand Jakob Ellemann-Jensen som en svag leder.

 • Philip Davali/Ritzau Scanpix

  I dette afsnit skal det handle om mandagens pressemøde, hvor Mette Frederiksen rullede en bølge af corona-stramninger ud og pludselig lignede den statsminister, vi lærte at kende i marts. Så er alt godt igen for regeringen? Hvad gør en klog Ellemann nu? Og hvordan kan det være, at Mette Frederiksen slipper så godt afsted med ikke at svare på mediernes spørgsmål?

  Vi kommer heller ikke udenom finansloven og det gavehumør, Nicolai Wammen tilsyneladende er i. Men hvor kommer alle pengene fra? Og hvorfor sidder ikke alle partier med rundt om træet?

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce