0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Søren Gade støtter Støjberg: Havde ikke stemt for rigsret

Rigsretssagen mod Inger Støjberg kommer ikke til at føre til dom, tror Venstres EU-parlamentariker Søren Gade.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Niels Hougaard
Foto: Niels Hougaard

Søren Gade støtter Inger Støjberg. Her ses de begge i Folketinget, inden Gade stoppede i landspolitik og senere blev medlem af EU-parlamentet.

Politik

Venstres EU-parlamentariker Søren Gade ville ikke have stemt for en rigsretssag mod Inger Støjberg (V), hvis han havde siddet i Folketinget.

Det fortæller han til Dagbladet Holstebro-Struer.

»Jeg tror ikke, at hun vil blive dømt, og jeg synes, at sagen er for lille«, siger Søren Gade til dagbladet.

På et gruppemøde torsdag besluttede Venstres folketingsgruppe, at partiet vil stemme for en rigsretssag mod Støjberg. De enkelte medlemmer bliver dog fritstillet, og ni medlemmer, inklusive Støjberg selv, agter at stemme imod.

Sagen handler om ulovlig adskillelse af alle asylpar, hvor den ene var mindreårig, uden individuel vurdering i 2016. Dengang var Støjberg den ansvarlige minister.

Da der i maj 2019 var EU-parlamentsvalg i Danmark, var Søren Gade et af valgets helt store stemmeslugere.

Med 201.626 personlige stemmer på landsplan blev han kun overgået af partikollega og Venstres daværende spidskandidat, Morten Lykkegaard.

Derudover har Søren Gade en fortid som forsvarsminister i næsten seks år fra 2004 til 2010.

Her trådte han tilbage som forsvarsminister blandt andet efter den såkaldte jægerbogssag.

I 2015 gjorde Søren Gade comeback i landspolitik efter en afstikker til blandt andet interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer, da han stillede op til Folketinget igen.

Ved folketingsvalget i 2015 blev Søren Gade den politiker, der fik femte flest personlige stemmer. Han fik med næsten 29.000 personlig stemmer næsten lige så mange som daværende V-formand Lars Løkke Rasmussen.

Har tidligere støttet Støjberg

Gade har også tidligere været en støtte for Støjberg. Eksempelvis da hun efter folketingsvalget i 2019 i første omgang ikke fik en plads i folketingsgruppens ledelse.

Dengang advarede han om, hvad konsekvenserne i hans øjne ville blive, hvis Venstre ikke i tilstrækkelig grad appellerede til de vælgere, som Støjberg i hans øjne appellerer til:

»De kan risikere at miste nogle af de vælgere, som Inger Støjberg har været garant for, at få tilbage igen«, sagde Gade dengang til TV Midtvest.

»Den fløj og Ingers holdninger har stor rod hos befolkningen. Der er mange, det er bekymret for indvandring«.


Ritzau

Læs mere:

Annonce

Madsen & Magten

 • Mads Nissen

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten er tilbage: Er statsministerens vaccine-turisme lidt for smart?
  Madsen & Magten er tilbage: Er statsministerens vaccine-turisme lidt for smart?

  Henter…

  Mette Frederiksen gør sig i dag klar til noget af det, mange af os drømmer om: En flyvetur sydpå. Hun er på vej til Israel for at skaffe flere vacciner til danskerne. Turen er blevet mødt med en del kritik, og spørgsmålet er, om det er smart eller egentlig lidt for smart? Det svarer Kristian Madsen på.

  Derefter tager vi en kort afstikker, vi skal ikke længere end til Middelfart, hvor de også taler om vaccine. Og hvad det nu var for et lille hul, borgmesteren pludselig fik i armen.

  Dagens sidste skud falder passende i det danske forsvar, hvor ministeren og generalerne i et stykke tid har ligget i krig - ikke med fjenden, men med hinanden. Handler det om magt, eller forfængelighed?

 • Jens Dresling

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig
  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig

  Henter…

  Madsen & Magten er tilbage fra coronapause - og taler stadig om corona.

  I denne udsendelse kan du høre om genåbningen af Danmark, der blev annonceret i går. For størrelse betyder noget, men ingen kan rigtigt blive enige om, hvor på skalaen vi befinder os. Til gengæld er alle enige om farven på genåbningen, den er rød, for de blå partier er ikke med. Betyder det, at oppositionen nu har fundet et svagt punkt hos Mette Frederiksen?

  Så skal vi videre med statsministeren - og hvad hun laver derhjemme. Det handler blandt andet om madvaner og rengøring, men også om politisk kommunikation, mener Kristian Madsen.

  Til sidst handler det om oppositionen, og hvem der egentligt er chef for den del af det politiske Danmark. I et lille stykke tid var det Jakob Ellemann, men nu styrtbløder Venstres vælgere, og Søren Pape er lige så stor – eller større end Ellemann. Og Pernille Vermund er faktisk tæt på. Så hvem er blå statsminister-kandidat, eller er det i virkeligheden lige meget?

Annonce

For abonnenter