0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Spørgsmål og svar

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvilke lærere kan indstilles til prisen?

Lærere, der underviser i grundskolen, på gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser, kan indstilles. Der kan enten indstilles en enkeltperson eller et lærerteam. I begge tilfælde skal der kun laves én indstilling.

Hvilke uddannelsesinstitutioner dækker ’grundskole’, ’gymnasiale uddannelser’ og ’erhvervsuddannelse’ over?

Lærere, der underviser på skoler og ungdomsuddannelser, som er berettiget til tilskud fra Undervisningsministeriet samt hører under undervisningsloven, kan indstilles. Det betyder, at for eksempel lærere på folkeskoler, privatskoler, efterskoler, gymnasier og erhvervsuddannelser kan indstilles.

Hvem kan indstille kandidater til prisen?

Elever, skoleledere, forældre, rektorer, og kolleger - alle, der kender en dygtig lærer, kan indstille en kandidat.

Hvor mange priser uddeles der?

Der uddeles én hovedpris à 75.000 kr. i hver af de tre kategorier: grundskolen, gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser. Derudover uddeles to særpriser pr. kategori à 25.000 kr.

Hvad er en særpris?

En særpris er en pris, som tildeles den eller de lærere, der har gjort sig så positivt bemærket, at de faglige paneler ønsker at honorere indsatsen.

Hvordan indstiller jeg min kandidat?

Du indstiller din kandidat på politiken.dk/indstil. Her kan du også se, hvem der ellers er indstillet til prisen.

Hvad skal en indstilling indeholde?

En indstilling skal indeholde en begrundelse for, hvorfor du har valgt at indstille din kandidat. Derudover skal du komme med eksempler på, hvad læreren eller lærerteamet har gjort i undervisningen, som berettiger dem til prisen.

Jeg vil gerne indstille en kandidat men være anonym – kan jeg det?

Det er muligt at indstille en kandidat og selv være anonym, hvis særlige grunde taler for det. Politiken vil i alle tilfælde have behov for at kende din identitet, selv om det aftales, at den ikke bliver vist på politiken.dk.

Hvornår kan jeg senest indstille min kandidat?

Du kan indstille din kandidat frem til og med 5. april 2021 kl. 23:59.

Hvad vinder man?

Hovedpriserne er på 75.000 kr. Særpriserne er på 25.000 kr.

Skal der betales skat af præmien?

Idet der er tale om hæderspriser, der udbetales som anerkendelse af lærerens fortjenester, er uddelingerne ifølge Politikens oplysninger skattepligtige for modtagerne efter ligningslovens § 70. Bestemmelsen medfører, at modtager kun er skattepligtig af beløb over 25.000 kr. samt at beløb herover kun medregnes til den skattepligtige indkomst med 85 procent.

Skoler er generelt undtaget fra skattepligt, hvorfor uddelingerne ikke vil være skattepligtige for skolerne.

Skal præmiebeløbet bruges til noget bestemt?

En tredjedel af beløbet skal bruges på projekter på skolen eller til efteruddannelse efter pristagerens valg. Dette gælder for både hovedprisen og særpriserne. Resten af beløbet kan vinderen selv disponere over.

Hvornår uddeles Politikens Undervisningspris?

Prisen uddeles tirsdag 11. maj 2021 ved en fest i Pressen i Politikens Hus.

Jeg er blevet indstillet til Politikens Undervisningspris – skal jeg med til festen?

Vi modtager hvert år tusindevis af flotte indstillinger til prisen. Desværre er der kun et begrænset antal pladser ved prisuddelingen i Politikens Hus, hvorfor der er gæsteliste til arrangementet, og hvor det blandt lærerne kun er de endelige prisvindere, der kan deltage på dagen. Alle inviterede modtager mail herom.

Hvordan er Politikens Undervisningspris finansieret?

Politikens Undervisningspris er støttet af Villum Fonden. Villum Fonden er en almennyttig fond stiftet i 1971, der støtter teknisk og naturvidenskabelig forskning samt miljømæssige, sociale og kulturelle formål i ind- og udland.

Har du flere spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på undervisningspris@pol.dk.

Annonce