0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Ved midnat mellem lørdag og søndag lukker indstillingerne for Politikens Undervisningspris, der hvert år uddeles i samarbejde med Lundbeckfonden. Så nu er det sidste chance, hvis du kender en underviser, der fortjener at blive hædret for sin særlige indsats.

Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu er det sidste chance for at indstille en dygtig underviser

Ved midnat bliver der lukket for indstillinger til Politikens Undervisningspris. Så kender du en lærer, der kan noget helt særligt, er det nu du skal slå til for at hædre vedkommende.

Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Kender du en lærer, der kan noget ud over det sædvanlige? En, som har gjort en helt forskel i dit liv? Eller som kan få ro på en hvilken som helst klasse uden nogensinde at hæve stemmen?

Så er det nu sidste chance for at hylde vedkommende.

Lørdag den 9. maj ved midnat bliver der nemlig lukket for indstillinger til Politikens Undervisningspris 2020. Prisen uddeles hvert år i samarbejde med Lundbeckfonden til inspirerende lærere fra landets grundskoler, gymnasier og erhvervsskoler.

I år er der er også en særpris, der gives til en lærer, der har formået at levere omsorg og fjernundervisning i særklasse under de seneste måneders nedlukning af landet.

Indstil en lærer her.

Der er ingen retningslinjer for, hvad en lærer eller underviser skal kunne for at vinde prisen. Det kan være alt fra en lærer eller underviser, der udrydder mobning i sine klasser eller støtter elever, der har det svært, til en, der får eleverne til at grine, mens de lærer tysk grammatik, eller en, der lærer talblinde elever at løse ligninger.

På grund af corona har indstillingerne i år spændt ekstra bredt. Blandt de indstillede findes en lærer, der kører rundt til eleverne i sin bil og vinker til dem fra vinduet, så de ved, de er savnede. Der findes en, der laver crossfit på Teams. Og der findes en, der laver Youtubevideoer til eleverne som en del af fjernundervisningen.

Derudover er der også blevet en indstillet en grundskolelærer, der laver feministisk seksualundervisning til børn helt ned til femte klasse, og en underviser på chaufføruddannelsen på TEC Hvidovre, der har betydet så meget for fire elver, at de har fået tatoveret hans navn på anklerne.

Du kan både indstille enkelte lærere og lærerteams.

Både tidligere og nuværende elever, forældre, kollegaer, venner og ledere kan indstille den eller de lærere, som fortjener ekstra anerkendelse for deres indsats i undervisningen.

Og det skal altså ske inden lørdag den 9. maj inden midnat.

Så skynd dig ind på Politiken.dk/undervisningsprisen, og indstil den eller de lærere og undervisere, som fortjener at blive hædret for deres særlige indsats.

Der uddeles tre priser i hver af de tre hovedkategorier, som udgøres af grundskolen, erhvervsskolerne og gymnasierne. Hovedprisen i hver kategori er på 75.000 kroner, mens der også er to særpriser på 25.000 kroner. Særprisen for fjernundervisning er på 10.000 kroner.

Ekspertpanelet, der vurderer indstillingerne, består både af andre lærere, af fagpersoner og af to elever – en fra grundskolen og en fra en ungdomsuddannelse.

Sidste år var der 2.131 nomineringer fra grundskoler og ungdomsuddannelser i hele landet. Indstillingerne kan variere i længde, og der er ikke nogen fast opskrift på, hvad den skal indeholde.

Læs mere:

Annonce

LUNDBECKFONDEN

 • Politikens Undervisningspris er støttet af Lundbeckfonden

  Politikens Undervisningspris er støttet af Lundbeckfonden. Lundbeckfonden har løbende støttet projekter med fokus på undervisning og metodeudvikling i naturfagsundervisning på såvel grundskole- som ungdomsuddannelsesniveau. Med hjernesundhed som et særligt indsatsområde er det fondens vision at skabe bedre liv gennem ny viden.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…