0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tidligere vinder har opført et fitnesscenter på sosu-skole: »Det har betydet meget for mig at sætte hele sosu-faget mere på landkortet«

I dag er sidste chance for at indstille din yndlingslærer til Politikens Undervisningspris. Jennie Petra Nielsen vandt hovedprisen i erhvervsskolekategorien i 2020.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Jennie Petra Nielsen er lærer på Social- og Sundhedsskolen i Odense og havde været indstillet til Undervisningsprisen i tre år. I 2020 vandt hun prisen i erhvervsskolekategorien.

Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

At vinde Politikens Undervisningspris har ikke kun været en personlig sejr for Jennie Petra Nielsen, der underviser på Social- og Sundhedsskolen Fyn i Odense.

»Det har også givet mine elever stolthed over skolen. Jeg har brugt det til at signalere, at de kan nå stjernerne, hvis de vil. Der er mange, der har et billede af, at de måske ikke har været så gode i skolen. De har ikke haft så stor faglig selvtillid. Det har været godt for dem at have en anderledes rollemodel«.

Uddannelsen kæmper ellers med et dårligt omdømme, fortæller Jennie Petra Nielsen.

»Det er en positiv vinkel på sosu-faget, der tit bliver set negativt på. Det har betydet meget for mig at sætte hele sosu-faget mere på landkortet«.

Jennie Petra Nielsen havde været indstillet til prisen tre år i træk, før hun vandt hovedprisen for erhvervsskolerne sidste år. Blandt begrundelserne i indstillingerne var, at hun har fået ændret en busrute, så den passer bedre til elevernes mødetider. Og så har hun stået ved siden af en eksamensangst elev gennem en hel fremlæggelse og brugt idrætsmodulerne til at lære en praktiksøgende elev at cykle.

Der er mange, der har et billede af, at de måske ikke har været så gode i skolen. De har ikke haft så stor faglig selvtillid. Det har været godt for dem at have en anderledes rollemodel

Du kan selv indstille en eller flere dygtige lærere til Politikens Undervisningspris her.

Noemi Katznelson, der er centerleder på Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet, sidder i det faglige panel, der vurderer, hvem der skal vinde priserne i de forskellige kategorier,