0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nu er det sidste chance for at indstille en dygtig lærer til Politikens Undervisningspris

Ved midnat bliver der lukket for indstillinger til Politikens Undervisningspris. Så kender du en eller flere lærere, der kan noget helt særligt, er det nu du skal slå til for at hylde vedkommende.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kender du en lærer, der har en helt særlig betydning for sine elever? En lærer, der formår at rumme alle elevers forskellighed? Eller hvis undervisning har inspireret til en anden vej i livet end forventet?

Så er det nu, du skal sørge for, at vedkommende kommer med i opløbet til Politikens Undervisningspris.

5. april ved midnat bliver der nemlig lukket for indstillingerne. Det er niende år, at priserne uddeles til landets dygtigste og mest engagerede lærere i grundskolerne, erhvervsskolerne og gymnasierne. Prisen uddeles i samarbejde med Villum Fonden.

Alle må indstille, og det er op til dig, hvad der kendetegner en god lærer. I indstillingerne beskrives lærere, der aldrig giver op før, man forstår en svær tekst eller byggemanual. Lærere, der deler ud af humor og livsvisdom, og som formår at gøre de tungeste emner sjove. Også lærere, der har gjort en særlig indsats i det virtuelle undervisningslokale er blevet nævnt gang på gang: Om det er kreative løsninger med udendørsundervisning, faste danserutiner eller virtuel madlavning, er det blevet værdsat.

Så hvad kan din lærer, der er helt særligt?

Skynd dig ind på politiken.dk/indstil og indstil de lærere, der fortjener hæder.

Der uddeles tre priser i hver af de tre hovedkategorier, som udgøres af grundskolen, erhvervsskolerne og gymnasierne. Hovedprisen i hver kategori er på 75.000 kroner.

Ekspertpanelet, der vurderer indstillingerne, består både af andre lærere, fagpersoner og af to elever – en fra grundskolen og en fra en ungdomsuddannelse.

Sidste år blev der indsendt 1.937 nomineringer fra grundskoler, erhvervsuddannelser og gymnasier i hele landet.