0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nu er der lukket for indstillinger til Politikens Undervisningspris: Se her, om din lærer er med i dysten

Indstillingsperioden for Politikens Undervisningspris er slut. I de kommende uger gennemgår fagpanelerne dem og finder frem til, hvem der skal nomineres.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Nanna Navntoft
Foto: Nanna Navntoft

Jørgen Rousing underviser kommende industrioperatører på erhvervsskolen Tradium i Randers. Han vandt en særpris for at få voksne på dagpenge og kontanthjælp i uddannelse og job i 2020.

Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På kun en måned er der væltet 1.845 indstillinger ind af lærere, som kollegaer, elever, forældre mener, fortjener Politikens Undervisningspris.

Sidste år kom der 1.937 indstillinger til prisen på to måneder.

Og nu er der lukket for indstillingerne af landets dygtigste og mest engagerede lærere i grundskolerne, erhvervsuddannelserne og gymnasierne.

Blandt de indstillede er lærere, der gavmildt deler ud af deres eget liv i undervisningen. Lærere der har sørget for at mødes med hver og én af eleverne under nedlukningen. Og lærere, der giver eleverne opgavesæt om integralregning, der er baseret på de geometriske figurer på frokosttallerknen og hver gang sørger for, at matematik er et fag, man glæder sig til.

Der er blevet indstillet 1.124 i gymnasiekategorien, 190 i erhvervsskolekategorien og 531 i grundskolekategorien.

Her kan du se danmarkskortet over de indstillede i alle tre kategorier.

Der findes ikke en opskrift på, hvad der udgør en god lærer. Derfor ligger der også en kompliceret opgave foran for fagpanelerne, der i de kommende uger skal finde frem til de nominerede og derefter vinderne af prisen.

Fagpanelerne består af fageksperter, tidligere vindere, en niendeklasseselev og en gymnasieelev. De skal finkæmme de 1.849 indstillinger.

Sætningen »alle lærere bør få en pris efter dette år« dukker op i flere indstillinger. Og det er næsten ikke til at finde en eneste indstilling, hvor lærernes omstillingsparathed og brændende engagement for at gøre nedlukningen bedst mulig for eleverne, ikke er nævnt.

Men det er altså ikke alle, der kan få hæderen af at vinde Politikens Undervisningspris. Tre af dem bliver vinderne af hovedpriserne i hver kategori, der præmieres med 75.000 kroner. Derudover vinder to i hver af de tre hovedkategorier særpriser på 25.000 kroner.

Vinderne offentliggøres d. 11. maj til en prisfest i Pressen.