Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
BORBERG THOMAS
Foto: BORBERG THOMAS

CO2-REDUKTION. EU skal have mere ambitiøse mål for CO2-reduktion, mener seks førende europæiske energiselskaber.

Klima
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Energiselskaber presser på for større CO2-reduktion

Førende energiselskaber fra flere lande støtter op om Connie Hedegaards klimaplan for EU.

Klima
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den eneste måde at sikre, at EU fortsat er i det økonomiske førersæde i fremtiden, er at hæve klima-ambitionerne.

Det mener seks af Europas førende energiselskaber, blandt andet danske Dong, der har udsendt en fælles erklæring, hvor de kræver større CO2-reduktioner i EU frem mod 2020.

Erklæringen kommer få dage før klimakommissær Connie Hedegaards plan for, hvordan EU skal reducere CO2-reduktion frem mod 2050, skal vedtages af EU-kommissionen.

LÆS ARTIKEL

En af de største diskussioner er, om EU's CO2-reduktionen i 2020 skal være reduceret med 20 procent, som planen hidtil har været, eller 25 procent, som Connie Hedegaard kæmper for, i forhold til niveauet i 1990. Erklæringen kommer her med uforbeholden støtte til Connie Hedegaard.

»Som administrerende direktører for europæiske forsyningsværker ansporer vi europæiske ledere til at gå længere end 20 procents reduktion af drivhusgasser. Det vil bidrage til et sundt og markedsdrevet EU-investeringsklima for bæredygtig energi og bringe Europa tilbage i førersædet i overgangen til et velstående og kulstoffattigt Europa«, skriver direktørerne af de seks energiselskaber i erklæringen.

LÆS ARTIKEL

Udover Dong tæller erklæringens underskrivere Eneco, skotske SSE, Public Power Corporation, Statkraft og Sorgenia.

»Vi vil gøre vores«

I erklæringen lover de seks energigiganter at gøre deres for, at EU kan leve op til målet om 25 procents CO2-reduktion og dermed være med til at bremse den globale opvarmning.

»Vores virksomheder er parate til at gøre vores del i overgangen til et rigt og kulstoffattige Europa«, lyder det fra de administrerende direktører.

LÆS ARTIKEL

De lægger vægt på, at større CO2-reduktion i deres øjne ikke er en forhindring for vækst, men tværtimod bydende nødvendigt for at sikre, at EU ikke bliver overhalet indenom af fremadstormende økonomier som Kina, Indien og Brasilen.

Dermed lægger de sig ud med energikommissær Günther Oettinger, der for få uger siden afviste, at EU skal reducere CO2-udledningen med mere end 20 procent, fordi han mener, at det vil skade EU's konkurrenceevne.

»For os bør tacklingen af klimaændringer være et kapløb mod toppen, ikke et spørgsmål om at finde den laveste fællesnævner. Det er et konkurrencepræget kapløb, og i sidste ende er en kulstoffattig økonomi den eneste vindende strategi for at sikre den fremtidige velstand i Europa«, skriver energi-direktørerne.

LÆS ARTIKEL Klimaekspert: Cop16 er de små skridts sejr

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden