0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Danmark går sammen med EU-lande om at skærpe CO2-mål markant

Målet for CO2-reduktion i EU skal hæves fra 40 procent til 55 procent, mener en række EU-lande før møde.

Klima
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det er på høje tid at hæve EU's kortsigtede reduktionsmål for CO2, hvis Europa skal være klimaneutralt i år 2050, mener regeringen.

Derfor forsøger en større gruppe EU-lande med Danmark nu at bremse udledningen af drivhusgasser yderligere.

Landene, der tæller blandt andet Frankrig, Sverige, Holland og Spanien, vil med baggrund i et holdningsdokument, der forfattes i disse dage, skærpe EU's 2030-mål for CO2-reduktion fra 40 procent til 55 procent.

Det fortæller klima- og energiminister, Dan Jørgensen (S), før et ministermøde fredag i Luxembourg, hvor EU-landene skal drøfte planen.

»Det er meget vigtigt for os, at EU hæver sit mål om CO2-reduktion i 2030. Mindst 55 procent vil være en markant forbedring, i forhold til det som man har nu. Vi vurderer, at det vil være det mest realistiske ambitiøse mål, der kan opnås nu«, siger ministeren.

Skal være mere ambitiøse

Danmark har i forvejen et mål om at reducere udledningen af CO2 med 70 procent målt i forhold til niveauet i 1990.

»Det er klart, at selvfølgelig er det ikke lige så ambitiøst som i Danmark, hvor vi siger 70 procent. Men det vil være meget, meget ambitiøst for et samlet EU«, siger ministeren.

Det er klart, at selvfølgelig er det ikke lige så ambitiøst som i Danmark, hvor vi siger 70 procent. Men det vil være meget, meget ambitiøst for et samlet EU

Med den politik, der er fastlagt nu, har EU som samlet flok allerede kurs mod at reducere CO2-udslippet med over 40 procent om ti år.

»Det er et positivt udgangspunkt, og det vil jeg selvfølgelig bruge i forhandlingerne med de lande, som hænger lidt mere i bremsen. Hør her, vi skal da være mere ambitiøse, end det vi ved, at vi allerede vil nå«, siger Dan Jørgensen.

ritzau

Annonce