0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Katastrofalt« topmøde viser kløften i klimakampen

Frustration og vrede har præget afslutningen af klimatopmødet i Madrid. Mens unge demonstranter kræver handling, prøver en gruppe lande ifølge iagttagere at underminere Paris-aftalen.

Nacho Doce/Ritzau Scanpix
Foto: Nacho Doce/Ritzau Scanpix

Klimaaktivisterne i Madrid er ikke imponerede over forhandlernes vilje og evner til at finde politiske løsninger på klimakrisen.

Klima
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klima
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Et katastrofalt dårligt klimatopmøde. Et tabt år for kampen mod den globale opvarmning. Et dybt svigt af verdens mest udsatte lande.

Det to uger lange klimatopmøde i Madrid fik lørdag benhård kritik fra aktivister. Da var mødet gået i overtid, efter at kriseforhandlinger natten igennem havde afsløret store uenigheder om, hvordan man skal begrænse verdens udslip af drivhusgasser. Lande som Australien, Brasilien og USA kæmpede ifølge flere forhandlere for at udvande reglerne på en række punkter, herunder rige landes klimabidrag til fattige lande og det teknisk svære, men vigtige spørgsmål om handel med CO2-kvoter.

Lørdag aften havde de klatøjede forhandlere stadig ikke færdiggjort en aftale, men der var et håb om, at man stadig kunne nå en udvandet sluttekst hen mod midnat. Uanset hvad, har de to uger dog udstillet, at en række lande fortsat saboterer klimakampen, siger en række aktivister.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden