0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kommunerne vil have styr på Gudenåens vandmasser: »Vi skal ikke bilde nogen ind, at der er nemme løsninger«

De syv kommuner, som Danmarks længste å løber igennem, er gået sammen om at få udarbejdet en helhedsplan for åen. Den skal være klar før sommerferien næste år.

Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Den vandmængde, der strømmer gennem slusen i Silkeborg har under den nuværende oversvømmelse sat ny rekord på 55.000 liter vand i sekundet. Den gamle rekort lød på 47.000 liter.

Klima
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klima
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Flere diger langs Gudenåen. Parkering af vand, altså områder nær åen, som på forhånd er udpeget til at blive oversvømmet. Lavere vandstand i åsystemets søer, så de kan tage mere vand om vinteren.​​​

Det er nogle af de redskaber, som de syv kommuner langs Gudenåen vil have vurderet i den helhedsplan for Danmarks længste vandløb, som de har besluttet at få udarbejdet inden sommerferien 2021. Planen skal sætte kommunerne i stand til bedre at håndtere det stigende antal oversvømmelser, som plager dem, med Silkeborg som den klart hårdest ramte.

»Man skal være ærlig: Vi skulle have været i gang noget før. Havde vi lavet denne rapport for 2-3 år siden, havde vi måske allerede taget nogle initiativer, som kunne have afhjulpet situationen en smule«, siger Silkeborgs borgmester, Steen Vindum (V).

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden