Grafit, en stang thorium, en urankrystal og stål er hovedingredienserne i den moderne  atomreaktor, som fysiker Ask Løvschall-Jensen og kollegerne udvikler på kontoret i Titangade på Nørrebro i København. Hvis  de kan rejse tilstrækkeligt med penge, kan de begynde at bygge den første reaktor om fem år, vurderer de.
Foto: Martin Lehmann

Grafit, en stang thorium, en urankrystal og stål er hovedingredienserne i den moderne atomreaktor, som fysiker Ask Løvschall-Jensen og kollegerne udvikler på kontoret i Titangade på Nørrebro i København. Hvis de kan rejse tilstrækkeligt med penge, kan de begynde at bygge den første reaktor om fem år, vurderer de.

Energi

Venstrefløjens børn udvikler alternativ atomkraft i Titangade

I 1985 sagde Danmark nej tak til atomkraft. Nu bevilger staten millioner til den omstridte energiform, der er CO2-fri. Valget står mellem pest eller influenza, siger de unge forskere bag projektet.

Energi
FOR ABONNENTER

Det lå ikke i kortene, at Troels Schönfeldt og Ask Løvschall-Jensen en dag skulle stå i spidsen for et firma, der lever af atomkraft. De unge fysikere stammer fra henholdsvis et kommunistisk hjem og et kollektiv med bånd til miljøorganisationen Noah, der engang gik på gaden for at demonstrere mod den forkætrede energiform.

Få fuld adgang i 3 måneder for 299 kr

Eller prøv én måned for 1 kr.

Se tilbud

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce