MUSEUM. Det er stjernearkitekten Bjarke Ingels, der har tegnet M/S Museet for Søfart, som kan vinde fornem international pris.
Foto: JACOB EHRBAHN

MUSEUM. Det er stjernearkitekten Bjarke Ingels, der har tegnet M/S Museet for Søfart, som kan vinde fornem international pris.

Arkitektur

Dansk museum kan blive Europas bedste

Søfartsmuseet i Helsingør er nomineret til European Museum of the Year Award 2015.

Arkitektur

Et dansk museum er med i kapløbet om at blive årets bedste europæiske museum. European Museum of the Year Award 2015 har netop offentliggjort de 42 nominerede til prisen, og Søfartsmuseet i Helsingør er blandt dem.

Kun to gange før er titlen endt i Danmark. I 1988 gik den til Brandts Klædefabrik i Odense og i 1994 gik hæderen til det Nationalmuseet i København.

Søfartsmuseet, som ligger lige ved Kronborg på nordøstspidsen af Sjælland, skal kæmpe med blandt andre flere nordiske museer om prisen. Marinmuseum i svenske Karlskrona, Frammuseet fra Norges hovedstad Oslo, mens Finland har hele to nominerede - Forssa Museum og Haltiamuseet i Espoo.

LÆS ANMELDELSE

M/S Museet for Søfart er et underjordisk museum tegnet af BIG – Bjarke Ingels Group - og siden åbningen i oktober 2013 har det været forvænt med international ros. Blandt andet havnede museet på en fornem liste i den amerikanske avis The New York Times, som samlede 52 steder, man burde besøge i 2014. Ligeledes er det blevet belønnet med Archdailys 'Building of the Year 2014' i kategorien 'bedste kulturbyggeri'.

Den seneste nominering gør museumsdirektør, Camilla Mordhorst, stolt.

»Siden vi åbnede, er vi blevet overvældende positivt modtaget nationalt og internationalt. EMYA prisen er den fornemmeste europæiske museumspris, så det, at vi er blevet nomineret til den, giver os endnu mere lyst og mod til at udfolde det nye museum og oplevelsen af det maritime som en del af vores kulturelle identitet og globale samhørighed«, siger hun i en pressemeddelelse.

European Museum of the Year Award har eksisteret siden 1977. Vinderen af prisen i 2015 vil blive offentliggjort ved en prisoverrækkelse i Glasgow i Skotland til maj.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce