Havnefronten på Papirøen, der nu lægger hus til Copenhagen Street Food og kunsthallen Copenhagen Contemporary.
Foto: Peter Hove Olesen (arkiv)

Havnefronten på Papirøen, der nu lægger hus til Copenhagen Street Food og kunsthallen Copenhagen Contemporary.

Arkitektur

Fem arkitektfirmaer skal dyste om at bygge Papirøens nye vandkulturhus

Tre danske og to udenlandske arkitektfirmaer skal nu konkurrere om at tegne ny ambitiøst bygning i København.

Arkitektur

I dag modtager fem arkitektfirmaer beskeden: De er udvalgt til at deltage i den endelige konkurrence om Papirøens nye vandkulturhus, der efter planen skal byde de første badetøjsklædte borgere indenfor i 2021.

Iblandt er de to udenlandske firmaer Kengo Kuma and Assocciates fra Japan og ALA fra Finland. De danske arkitektfirmaer, der er udvalgt, er BIG, 3xN og AART. Alle fem er udpeget på baggrund af erfaringer med lignende byggeri.

Senest 2. juni 2017 skal de fem teams aflevere deres konkrete projektforslag, som ifølge byherren, Københavns Kommune, skal byde på »arkitektur, faciliteter og design i verdensklasse«.

»Jeg glæder mig meget til at se de fem holds forslag til vand-kulturhuset. Papirøen er i dag et tilløbsstykke for både københavnere og byens gæster med et fantastisk byliv og er medvirkende til at gøre København til en af verdens bedste byer at leve i«, udtaler  overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Hvilke arkitekter, som vinder konkurrencen, forventes offentliggjort i begyndelsen af december. I bedømmelseskomitéen sidder overborgmester Frank Jensen, kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF), teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL), og Mogens Hugo, bestyrelsesformand i Nordea-fonden, samt to fagdommere.

Selve projektkonkurrencen er støttet af Nordea-fonden med 2,1 millioner kroner, mens finansieringen for det kommende vandkulturhus endnu ikke er fastlagt.  Finansieringen skal Københavns Kommune forhandle om i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2018.

Skal vandkulturhuset blive til noget, kræver det desuden fondsfinansiering, og Københavns Kommune vil derfor ansøge eksterne fonde om støtte.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce