Havnefronten på Papirøen, der nu lægger hus til Copenhagen Street Food og kunsthallen Copenhagen Contemporary.
Foto: Peter Hove Olesen (arkiv)

Havnefronten på Papirøen, der nu lægger hus til Copenhagen Street Food og kunsthallen Copenhagen Contemporary.

Arkitektur

Fem arkitektfirmaer skal dyste om at bygge Papirøens nye vandkulturhus

Tre danske og to udenlandske arkitektfirmaer skal nu konkurrere om at tegne ny ambitiøst bygning i København.

Arkitektur

I dag modtager fem arkitektfirmaer beskeden: De er udvalgt til at deltage i den endelige konkurrence om Papirøens nye vandkulturhus, der efter planen skal byde de første badetøjsklædte borgere indenfor i 2021.

Iblandt er de to udenlandske firmaer Kengo Kuma and Assocciates fra Japan og ALA fra Finland. De danske arkitektfirmaer, der er udvalgt, er BIG, 3xN og AART. Alle fem er udpeget på baggrund af erfaringer med lignende byggeri.

Senest 2. juni 2017 skal de fem teams aflevere deres konkrete projektforslag, som ifølge byherren, Københavns Kommune, skal byde på »arkitektur, faciliteter og design i verdensklasse«.

»Jeg glæder mig meget til at se de fem holds forslag til vand-kulturhuset. Papirøen er i dag et tilløbsstykke for både københavnere og byens gæster med et fantastisk byliv og er medvirkende til at gøre København til en af verdens bedste byer at leve i«, udtaler  overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Hvilke arkitekter, som vinder konkurrencen, forventes offentliggjort i begyndelsen af december. I bedømmelseskomitéen sidder overborgmester Frank Jensen, kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF), teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL), og Mogens Hugo, bestyrelsesformand i Nordea-fonden, samt to fagdommere.

Selve projektkonkurrencen er støttet af Nordea-fonden med 2,1 millioner kroner, mens finansieringen for det kommende vandkulturhus endnu ikke er fastlagt.  Finansieringen skal Københavns Kommune forhandle om i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2018.

Skal vandkulturhuset blive til noget, kræver det desuden fondsfinansiering, og Københavns Kommune vil derfor ansøge eksterne fonde om støtte.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce