0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nu kan du tage på Roskilde hele året: Festivalhøjskole ligner luksusudgaven af en skurby på en byggeplads

Arkitektholdet bag Ragnarock-museet har også tegnet Roskilde Festival Højskole som en livlig samling af farveadskilte funktioner.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rasmus Hjortshøj/COAST
Foto: Rasmus Hjortshøj/COAST

Dansestudiet er gult og går som den eneste boks helt fra gulv til loft

Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Roskilde Festival Højskole er indrettet i en gammel fabrikshal i byens nye udviklingsområde Musicon. Hallen blev tidligere brugt til at fremstille betonelementer, og den er selv opført i fabrikkens egne produkter.

Den emmer af historie, og arkitekterne fra hollandske MVRDV og danske Cobe har bevaret stemningen og er ’nøjedes’ med at indskyde faglokaler som store mere eller mindre svævende bokse i det store rum. Anførselstegn fordi det på ingen måde er en let sag.

Det ser enkelt ud, men konstruktivt er det sin sag at hænge bokse op på den ofte tyngdebetvingende måde, som er blevet et varemærke for den hollandske tegnestue MVRDV. Herhjemme har de tidligere lavet projekter som kulturbevægelseshuset Ku.Be. på Frederiksberg sammen med Adept og ikke mindst genboen til Roskilde Festival Højskole her i Musicon, bydelens gyldne museum Ragnarock, som også har en kraftigt udkragende, overliggende boks. En bygning, som de også tegnede sammen med Cobe.

Højskolen består indeni af to plan, hvor klart farvede bokse med faglokaler som maleatelier, træværksted og musiklokale er organiseret omkring et centralt mellemrum med en meget store siddetrappe. Den fører ned til det centrale orangefarvede foredragsrum, som kan omdannes til en scene og åbnes både udadtil og indadtil.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere