Foto: MIRIAM DALSGAARD
Kultur

Nikolaj Hübbe ny balletmester

De første trin tog han som balletbarn på Kongens Nytorv. Nu kommer han tilbage - denne gang som balletmester som afløser for Frank Andersen.

Kultur

Den Kongelige Ballet har fået ny balletmester.

Efter 15 år som solodanser i New York City Ballet rejser Nikolaj Hübbe til sommer hjem til Kongens Nytorv for at lede det danske balletkompagni.

Selv siger den 39-årige balletdansker, at det sker med stor ærbødighed, men at han ikke vil lade sig tynge af det.

»At komme tilbage til det her hus, som rummer så mange talenter og traditioner kan fylde en med både ærbødighed og ærefrygt, men det skal ikke blive et åg eller et kors«, siger Nikolaj Hübbe.

Kan se huset både indefra og udefra Han blev fredag på et pressemøde præsenteret af teaterchef Michael Christiansen, som mener, at man med valget af Nikolaj Hübbe har forenet velkendthed med fornyelse.

»Når vi har valgt Nikolaj, er det, fordi han har respekt for huset og kendskab til dets sjæl. Samtidig har han en lille skæv vinkel på os, fordi han har set os udefra. Han har siddet på den anden side af et meget stort hav og kigget på os gennem årene«, siger Michael Christiansen.

Selv siger Nikolaj Hübbe, at det endnu er for tidligt at afsløre planerne for fremtiden.

Fortsat Bournonville

Men Bournonville og den fortællende ballet skal der fortsat være plads til.

»Han skal være der, og han skal bruges. Men han skal ikke behandle ham som et råddent æg, derimod revses og udvikles«, siger Nikolaj Hübbe.

Med udnævnelsen af den nye balletmester er chefkabalen på Det Kongelige Teater gået op. Tidligere på året blev Emmet Feigenberg udnævnt som skuespilchef, og Kasper Bech Holten fortsætter som operachef.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden