Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Roskilde Festival åbner højskole

100 elever skal studere 'event management' i fri stil pg baseret på klassiske højskoleelever på Roskilde Festivals kommende højskole.

Kultur

Roskilde får igen en højskole. Roskilde Festivals planer er nemlig nu så langt fremme, at en ny uddannelsesinstitution på Unicon-området ventes klar i løbet af tre år, skriver Dagbladet Roskilde.

Roskilde Festival er klar til at bygge en helt ny Roskilde Højskole på Unicon-området i den sydlige del af byen. Højskolen skal have plads til 100 elever, 10 faste lærere samt administration og ledelse.

Derudover vil der være freelance lærere tilknyttet skolen. Planen er, at højskolen skal stå endelig færdig om tre år.

'Event management' Tilbuddet til eleverne bliver hovedsageligt undervisning i at arrangere og udvikle store arrangementer. Uddannelsen kommer til at bære det engelske navn »event management«. Der vil blive tale om et uddannelsesforløb, som ikke skal bygge på eksamener.

Hos Roskilde Festival forklarer direktør Henrik Rasmussen, at højskolen skal bygge på nogle af de samme grundlæggende værdier, som allerede er kendt i den danske højskole tradition.

»Det er selvfølgelig lidt pudsigt, at vi som stor kreativ festival vil genindføre de klassiske højskoleværdier, men det er tanken. Vi synes, at det er spændende at se, hvad en uddannelse uden egentlige eksamener kan føre til, siger Henrik Rasmussen.

'Et utroligt spændende område'

Også Dan Hacke, der er formand for Foreningen Roskilde Festival, ser frem til planerne om højskolen.

»Det her er en rigtigt spændende ide«, siger han.

Trine Bechmann Henningsen fra Roskilde Festival har siddet med det konkrete udviklingsarbejde af højskolen. Hun forklarer, at festivalen allerede har haft arkitekt-studerende til at arbejde på mulige løsninger.

Og planerne viste blandt andet en bro over motorvejen mellem festivalens nuværende kontorer på Havsteensvej og til højskolen på Unicon-området.

Roskildes borgmester Poul Lindor Nielsen (S) er begejstret for planerne om en ny højskole og ikke mindst placeringen på Unicon-området.

»Vi får simpelthen et utroligt spændende område i det område«, siger Poul Lindor Nielsen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce